Niște femei frumoase

Există pe lumea asta, pentru că așa a lăsat Dumnezeu, niște femei frumoase. Și aceste femei frumoase mai sunt și deștepte. Și dacă asta ar fi totul, ar fi fost aproape un clișeu al lumii contemporane. Aceste femei mai au o trăsătură. Sunt suficient de feminine încât să nu-și dorească să reușească într-o lume a bărbaților. Oricât am nega evidențele, trăim într-o lume a bărbaților și acest lucru nu se va schimba până când Dumnezeu nu-i va da femeii mai multă forță fizică decât urmașilor lui Hercule. Dar să ne întoarcem la oieritul nostru transhumant printre gânduri.
Niște femei frumoase, deștepte și feminine nu vor să fie primus inter pares în lumea bărbaților, pentru că asta ar însemna să preia din trăsăturile de comportament ale sexului tare. Și ele nu-și doresc asta. Ce-ar ajunge în acest caz? În cel mai bun caz niște bărbați în fustă, care și-ar folosi atuurile doar pentru a fi mai bărbate decât cel mai viril Adam. Și atunci unde ar mai fi frumusețea, deșteptăciunea și feminitatea lor?
Niște femei vor să fie apreciate, nu pentru frumusețea ci pentru inteligența lor, pentru capacitatea de a fi raționale, pe lângă aceea de a fi permanent sensibile și uneori mult prea sensibile. Ele vor să se bucure de viață, lăsând și altora timp și spațiu să existe. Pentru ele e mai important să se bucure de o iubire împărtășită decât să dea cu pumnul în masa bărbaților. Pe lângă faptul că s-ar răni, nu ar stârni decât mila și ironiile sexului tare.
Tocmai aceste femei, frumoase, deștepte și feminine, sunt permanent în centrul atenției. Ele provoacă invidia suratelor și admirația frăției bărbaților. Deși tulbură apele, ele nu-și doresc asta. Singurul lucru pe care îl urmăresc este să fie iubite, apreciate și stimate, deoarece ele știu că asa își vor găsi liniștea. Iar liniștea la femei e lucrul cel mai de preț. Doar n-or să aprecieze ceea ce au din belșug. Niște femei frumoase, deștepte și feminine…

17 gânduri despre “Niște femei frumoase

  1. „Deși tulbură apele, ele nu-și doresc asta. Singurul lucru pe care îl urmăresc este să fie iubite, apreciate și stimate, deoarece ele știu că asa își vor găsi liniștea. ” .. oare vorbeai despre mine?

  2. Buna dimineata
    am o intrebare: de unde stii? Cineva ti-a spus dar nu ti-a spus totul si asta ma bucura fiindca ramane secretul nostru feminin.
    Multumesc ca-mi urmaresti blogul. Foi face si eu la fel cu al tau. Nu din „obligatie” ci pentru ca imi place cum scrii si curajul de a te explora taramuri necunoscute.
    Cornelia

  3. De unde stii ca este asa???Esti o femeie frumoasa si experienta si-a lasat amprenta asupra ta?

Lasă un comentariu