Despre viață pur și simplu

De multe ori m-am gândit ce-i face pe unii oameni care sunt cocoțați sus de tot pe treptele materiale ale omenirii să fie profund nefericiți, în timp ce alții, care abia au bani de șireturi, să vadă viața ca o aventură din lumea copiilor. Și n-am reușit să-mi dau singur un răspuns până în clipa în care am fost pus în fața inevitabilului. Iar inevitabilul se petrece atunci când afli că anumite drumuri sunt fără de întoarcere.

Mereu am crezut că viața trebuie să aibă și o parte numită răsplată, că fiecare efort depus, fiecare suferință, icnet înfundat, lacrimă pierdută în timp va fi răsplătită și încununată de o împlinire la un moment dat. Dar după ce am aflat că există drumuri fără de întoarcere am ajuns la concluzia că bucuria de a-ți trăi propria viață nu are nicio legătură cu vreo împlinire care se petrece la un moment dat, ci cu bucuria călătoriei prin viață, oricare ar fi aceea și indiferent cum s-ar termina.

Asta nu înseamnă că nu trebui să ai un țel, să nu-ți dorești ceva, ci să nu-ți faci din acel ceva scopul propriei tale vieți. Primordial este să te bucuri de călătoria spre acel ceva, căci drumul s-ar putea opri oricând. Reușind să pricepi acest lucru ajungi să te bucuri de aventura în care ești erou principal, căci ce e viața dacă nu o aventură.

Iar împlinirea e cu atât mai mare cu cât nu măsori drumurile altora, căci fiecare dintre noi are un destin unic, iar ceea ce e pentru unul mană cerească, pentru celălalt e pururea caznă. Și cum nu există două drumuri la fel, nu pot fi două destinații identice. De aia zic și eu, mulțumirea de sine e să savurezi clipa fără să distrugi visul, căci nu știi niciodată când ți se va lua… visul, adică viața. Zic și eu și mă bucur. 😊

Reclame

Un gând despre “Despre viață pur și simplu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s