Despre cei care se răzbună

untitled-5-jpegExistă o categorie de oameni pe care nu o înțeleg deloc. E vorba de selectul grup al răzbunătorilor, al celor care nu renunță să facă rău altora nici măcar peste ani. E ca și cum am avea de-a face cu o specie aparte de oameni, aceia care nu uită nimic și cu precădere lucrurile negative din viața lor, aievea sau mai ales închipuite. Sunt acei oameni care văd peste tot numai partea proastă a semenilor, ca și cum ar trăi într-un complot planetar, la care toți conjură, toți aceștia așteptând momentul ideal pentru a le distruge lor viața. Și prin urmare, ce pot face răzbunătorii noștri decât să țină sus garda, pentru a se apăra, evident, și ca niște pugiliști cu experiență ce sunt, caută să dea ei prima lovitură, pentru a-și pedepsi dușmanii, adică toată omenirea.

Pe răzbunători îi descoperi imediat, sunt falși până la Dumnezeu, întrețin relații de conveniență, tocmai cu scopul de a-i supraveghea pe alții, oricare ar fi acei alții, evident oameni care le-ar putea distruge lor fengșuiul, pe care, de altfel, nu l-au avut niciodată. Îi vezi cum mimează socializarea, cum sunt de acord în public cu orice curent majoritar, ei nefăcând niciodată o notă discordantă, deoarece acea notă ar putea atrage atenția celorlalți, adică a tuturor dușmanilor lor virtuali, care poate nu sunt azi, dar pot fi oricând mâine.

Îi simți cum vor să ți se strecoare între pielea și cămașa ta,  pentru a-ți adormi simțurile, convinși fiind că doar hipnotizându-te te pot nimici mai bine. Un om care nu uită un afront real sau imaginar nu poate fi decât un om care duce în propriul său sac al vieții prea multe neîmpliniri, o copilărie cu prea puțină iubire, o adolescență prea ratată și care vede în toți ceilalți, și mai ales în cei ce sunt împăcați cu sine, niște dușmani în adormire, care, la fel ca personajele din povești, se pot trezi și îi pot accentua suferința. De altfel, pentru fiecare dintre acești răzbunători, toți cei împăcați cu propriul lor trecut sunt o oglindă a propriului lor suflet smochinit de atâtea neîmpliniri interioare și care trebuie pedepsiți pentru că le reamintesc cât de uscați sunt pe interior.

Și ca urmare, acești răzbunători își limitează întreaga lor filosofie de a fi doar la pedepsirea celorlalți, deoarece aceștia își trag energia doar din nefericirea celorlalți. Cu cât mai multe persoane pedepsite, cu atât sufletul lor mic și slut e mai drogat, drog care nu ține decât atâta timp cât are pe cine pedepsi. În restul timpului, acești oameni suferă o neîncetată chinuire a propriului suflet, deoarece ei nu au înțeles că fericirea lor nu are nicio legătură cu nefericirea altora. Și din acest motiv, acest cerc vicios al pedepsei și al drogării, continuă iar și iar, ca și cum fiecare pedeapsă ar fi prima și fiecare drogare ar fi ultima.

Ceea ce nu au înțeles răzbunătorii noștri, indiferent cât de sus ar ajunge ei social sau profesional – de alte evoluții nu au parte – e că succesul lor este strâns legat de bunăvoința unei persoane din trecutul lor, care, la începutul drumului lor, le-a întins o mână, le-a trecut cu vederea stângăciile, în speranța că un pic de generozitate poate rezolva rănile adânci ale copilăriei, care însă nu se pot rezolva decât într-un singur fel, când și tu, la rândul tău, răzbunătorule, din prea plinul tău oferi și altora. Dar acest lucru nu se poate pentru că atunci, pe cine ai mai pedepsi și tu? Iar răzbunarea e tocmai filosofia ta de-a fi, nefericitule!

Reclame

5 gânduri despre “Despre cei care se răzbună

 1. Punctul tau de vedere e putin simplist si denota faptul ca subiectul razbunarii e tratat un pic superficial, fara o analiza mai in profunzime.
  Exista o dezbatere milenara despre cum sa iti traiesti viata. Sa mergi pe blanda povata crestina „Intoarce si celalalt obraz”, sau pe si mai vechea lege a Talionului din codul lui Hammurabi „Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”?
  Razbunarea isi are rolul ei, iar oamenii care o cauta, o fac in mare parte pentru a obtine dreptatea care cred ca este de partea lor. Poti privi acest lucru la modul dorintei de justitie, pe care persoana impotriva careia se savarseste razbunarea a reusit intr-un fel sau altul sa o evite.
  O sa iti dau exemplul lui Drasius Kedys, un cetatean lituanian a carui fetita de 4 ani a fost violata de un politician si un judecator, persoane, care datorita relatiilor pe care le aveau, nu puteau fi atinse de lege. Tatal si-a facut dreptate singur, iar acum, e considerat un erou, desi nu mai e printre noi. https://www.activenews.ro/stiri/Lituanianul-devenit-EROU-INTERNATIONAL.-Drasius-Kedys-tatal-care-si-a-razbunat-fetita-sodomizata-de-pedofili-din-cercurile-inalte-122143.
  I-ai spune acestui om, daca ar mai trai, ca e fals, ca judecatorul si politicianul care i-au violat fetita, i-au stricat fengshui-ul?
  Avem si noi o zicala veche in popor, care zice „Razbunarea e arma prostului”, dar zic eu, ca astfel de zicale au fost inventate de „nobilimea” vremurilor respective care abuza oamenii sarmani, asa zisa „prostime”, care avea motive reale de razbunare. Uita-te in cartile de istorie si vezi ce s-ar fi intamplat daca cei nedreptatiti nu s-ar fi razbunat.
  Nu prietenul meu Tolsto, razbunarea e arma gentilomului cu un simt dezvoltat al dreptatii, care nu suporta ca unii oameni sa ramana nepedepsiti cand savarsesc nelegiuiri sau nedreptati. Razbunatorii nu sunt goi pe interior, ba din contra, sunt printre cei mai buni si loiali oameni si de aceea nu vor sa lase injustitia nepedepsita.
  Nu stiu la ce fel de razbunatori ai dorit tu sa te referi in acest articol, nu stiu ce experiente personale ai avut de-a lungul vietii, tocmai de aceea am vrut sa comentez aici, poate sa iti ofer o perspectiva mai clara asupra subiectului.
  Ca si filozofie de viata, „Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte” suna bine pentru mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s