Despre societatea occidentală

actu_29078_vignette_alaune-820x360Azi am dus mașina la spălat după ceva vreme. Stratul de mizerie uniform amestecat cu praf, pietricele și pământ dădeau mașinii un aer de cavaler medieval, cu platoșa acoperită de luptele duse. În timp ce mașina torcea liniștită sub jetul de apă rece al celui ce e plătit la negru de către angajatorul său, aud printre picăturile  de apă și zgomotul strident al mașinilor ce treceau pe acolo conversația dintre patronul spălătoriei și un client fidel. Cum mi-am dat de fidelitatea clientului? După numărul excedentar de mădulare viguroase ce consolidau discuția acestora.

Cum nu mă mai uit la posturile de televiziune de pe la noi, am pierdut frumoasa ocazie a unei porții zdravene de isterie și goană după senzațional al dubioșilor noștri ziariști. Prin urmare, nici nu știu cum au relatat cu suflarea tăiată, ochii scoși din orbite și glasurile răncălăinde ultimul atac, dintr-o serie nesfârșită de altfel, ale celor nemulțumiți că deși au venit la masa pusă, de s-au putut îndestula pe săturate, atât ei cât și toate neamurile lor nesfârșite, gazda, ca semn de maximă insolență, nu s-a întins pe masă pentru a li se oferi în totalitatea ei fizionomică.

Cei doi derbedei ce-și condimentau fiecare frază cu scârbavnicele mădulare, îl înjurau de zor pe românul nostru din Londra, care în loc să se pitească după tejghea, a avut neobrăzarea să arunce cu navetele de sticle, presupun că goale, asupra celor trei cuțitari orientali. Că o să vezi tu ce-o să pățească de-acum zevzecul nostru. Că în loc să stea la cutie, ca orice român pus pe furat prin cele capitale europene, el s-a pus de-a latul și dacă nu chiar de-a curmezișul evoluției istoriei, adică în transformarea pe cale războinică a Europei Occidentale în Califat Arab.

Am plecat de acolo mai tâmpit decât eram, gându-mă cu tristețe la faptul că ieșeanul nostru a fost singurul civil din miez de noapte cu spirit civic și sânge tocmai în părțile anatomice ce se perindau la foc automat prin gurile celor de la spălătorie, în timp ce toți evoluații de britanici și alți occidentali cu pedigree la teșcherea și-au pus coada pe spinare și ca o dovadă a înaltei lor civilizații au fugit de-au mâncat pământul. Dacă în fața a 3 golănași de cartier o lume întreagă își ridică poalele pentru a o lua la sănătoasa, mă gândesc ce vor face cele mai avansate popoare ale lumii dacă mâine,  poimâine, alți 3 golănași vor trage cu bazooka în cea mai rămas din scăpătatul Occident.

Oare spiritul civic a murit definitiv în Vestul Europei? Oare capacitatea de a-ți apăra stilul de viață, așa cum o fi el decadent, e deja oale și ulcele? Dacă așa stau lucrurile, atunci Europa Occidentală își merită soarta. Când nu ești capabil să-ți riști viața pentru a-ți apăra felul de a fi, atunci soarta îți e pecetluită. Dacă un biet român e singurul erou al unei nopți anodine, atunci din Occident n-a mai rămas nimic, decât muzeele. Căci, tind să cred, evoluția speciilor/civilizațiilor nu stă în cât de mult sânge ai în gură ci în instalație.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s