De ce trăiesc mai mult femeile

10Până de curând părea o întrebare grea. Și, în plus, noi ne lăsam pradă prejudecăților, că femeile trăiesc mai mult deoarece au mai multă grijă de viața lor, sunt atente la ce mănâncă, la cât dorm și, în general, pe cine mănâncă. Oricum, de când conduc, și conduc, nu mă încurc, cred că am aflat răspunsul. Drept pentru care mă aștept să primesc un Nobel pentru elucidarea neclarităților dintre sexe și, prin urmare, ce le face pe ele să trăiască mai mult și mai multe decât ei. Răspunsul pare să fie simplu ca bună ziua, răspuns care ne-a stat zilnic sub nas, dar noi, prea plini de rumegușul propriilor noastre vieți, nu am vrut să-l vedem, precum bârna care ne obturează vederea.

Așadar, acum urmează deznodământul acestui mister, viața lungă, hăt, cât o zi de post a femeilor, are la bază alergatul pe trecerea de pietoni, care e dătătoare de sănătate, ține bolile la distanță, precum și gândurile rele. Rar mi-a fost fost să nu văd o femeie, indiferent de vârstă, pregătire, șanse în viață și mai ales formă (atrag atenția asupra cuvântului formă!) care să nu o i-a la sănătoasa pe trecerea de pietoni. Așa că, adio osteoporoză, adio plămâni neoxigenați și sânge ce nu tresaltă prin toate venele! Cu un asemenea modus vivendi bolile se țin la distanță, mai ceva ca generațiile actuale de porțile bibliotecilor.

Vitezele atinse pe trecerea de pietoni indică destul de clar că nu viața de zi cu zi, nu culcatul devreme și sculatul așijderea, nu atenția la alimentație și mai ales la consumul bahic sunt explicația longevității incredibile a sexului slab și a victoriei sale finale asupra celui tare, ci vitezele constante ce se ating pe orice trecere de pietoni. Cu alte cuvinte, undeva, există un slogan după care se ghidează toate femeile, ca o parolă ce odată rostită produce mari emulații creatoare, și aia este: alergați, alergați, că tot o ieși ceva! Ce s-a întâmplat înainte de inventarea trecerii de pietoni, cum de tot femeile trăiau mai mult?, asta nu mai e treaba mea. Bine că am aflat secretul zilelor noastre! De trecut să se ocupe istoria, că doar ce treabă are? Că doar de asta e istorie, să elucideze, să clarifice!

Un gând despre “De ce trăiesc mai mult femeile

  1. Haha, cred că ai dreptate, și eu merg cam alert pe trecerea de pietoni, încerc să merg mai repede, ca să nu stea șoferii prea mult după mine, că știu că e cam neplăcut să oprești mereu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s