Fata aceea

c0c60b2505f6c699705e63427d6d6bacFata aceea seamănă cu o floare ce plutește peste un lan de grâu. Boarea verii o poartă lin când mai sus când mai jos, când mai aproape de oameni când mai aproape de cer. Și oricum ar fi fost, fata aceea e ca o luminiță pe cerul liniștit de mai. E ca o apă neîncepută ce susură încet la poalele drumului și în umbra pădurii. E ca o masă îmbelșugată de care se sfiesc până și pisicile.

Ochii ei mari și luminoși transmit peste tot imaginea începutului de zi sub soarele ce nu mai vrea să dogoare și azi, ci doar să mângâie obrajii ei mereu îmbujorați. Dragostea ce ea o disipează în toate direcțiile îi îmbrăcă aura vie într-un halou cald și primitor ce te face să stai să o privești cum se îndepărtează agale pe drumul ce urcă ușor.

Fata aceea cântă abia perceptibil cântece doar de ea știute, dar plăcute de o ureche deprinsă să recunoască formele pronunțate ale evoluției umane. Fiecare notă, fiecare pauză marchează ca-ntr-un festin simplitatea împliniri ce se încununează pe fruntea boltită și senină a acestui început de viață ce pulsează în tâmplele ei.

Fata aceea nu are trecut și nici viitor ci doar un prezent abia perceptibil, ce o transformă într-o eternitate a bucuriei de a trăi viața la foc mic, dar cu zâmbetul pe buze. Fiecare pas al ei înmiresmează văzduhul cu starea ei neîngrădită în complexe și nici dezlănțuită în excese. Fata aceea e ca o liniște ce sporește starea de bine a fiecărui loc străbătut, e ca o culoare ce se-ntinde pe toți pereții, mereu alta, dar mereu la fel.

Fata aceea nu vorbește, ea transmite emoții, când colorate, când diafane, dar niciodată grele, ci doar emoții. Fiecare extensie a corpului ei nu e decât o vibrație interioară ce capătă formă, e o exemplificare vie a trăirilor umane de calitate. Fiecare cuvânt, fiecare pas al ei se transformă în ceva la granița dintre materie și sens, fiecare privire, fiecare zâmbet al ei se metamorfozează în anii pe care nu i-ai trăit, ca și cum într-un sfârșit ți-ai simțit începutul. Fata aceea…

Anunțuri

Un gând despre “Fata aceea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s