Un om toxic

comportament-toxicCe te faci dacă deseori trebuie să te intersectezi cu o persoană toxică? Oare ce e de făcut în momentul în care ai de-a face cu cineva care se prinde de tot ce mișcă, de tot ce palpită de viață ca înecatul de un pai? Din păcate, viermuiesc prin viețile noastre astfel de specimene, indivizi care-și mai spun oameni și care își trag toată energia, chiar toată existența din intoxicarea vieții altora, din îmbâcsirea cu otravă a tot ce e viu și nu e sub controlul lor bolnav.

Asemenea indivizi sunt ușor de identificat, deoarece debordează de o așa-zisă energie vie, îi vezi cum se oferă să facă orice, sunt primii în toate doar din dorința de a ști totul, totul însemnând orice secret pe care un om îl ține pentru el, inclusiv ceea ce face parte din intimitate, deci nu trebuie popularizat și altora. Îi vezi cum încearcă să-i distrugă pe alții și asta pentru că ajutorul pe care îl oferă e un măr otrăvit pe care ți-l îndeasă pe gât, întrucât, chiar dacă nu ai nevoie de acest personaj, el ți se vâră în propria viață așa cum un șarpe veninos se scurge în ungherele cele mai strâmte ale unor încăperi, scopul fiind să descopere punctele sensibile ale omului și să dea în ele, la momentul oportun, cu toată forța.

Și dacă nu te poate distruge, atunci măcar să te umple de rahat de sus până jos, asta însemnând să colporteze tot felul de bârfe despre tine, pentru ca imediat după ce a mai tras o tură de ură verbală împotriva ta să ți se ițească, având pe față cel mai fals zâmbet din lume, pentru a constata efectul nemernic al vorbelor asupra ființei tale. Dacă nu ai cunoaște acest individ, dacă nu ți s-ar transmite prin fiecare por că ai de-a face cu o jigodie care își clădește tot viitorul pe distrugerea altora, mai că ai cădea în plasa ipocriziei duse la paroxism.

Astfel de om, care otrăvește aerul pe unde trece, otrava fiindu-i un fel de aură satanică, nu face decât să se afunde pe el în cele mai adânci mlaștini, deoarece, oricât ar călca pe cadavre, oricât s-ar bucura de răul altora, tot nefericit rămâne, tot profund distrus pe interior este. Căci ce e până la urmă fiecare pocal de otravă ce-l dăruiește în neștire, în stânga și dreapta, decât dovezi de nefericire seculară. Și totul pornește din interiorul acestui om, a cărui iubire, dragoste, a fost infestată cândva de o mare nedreptate și care crede că distrugerea celor din jur îi aduce liniștea interioară.

Dar, cu fiecare rahat mâncat, cu fiecare piedică pusă altora, constată, dar nu înțelege, cât de mult se scufundă în mlaștina urii sale. Cu fiecare om pe care-l urăște, cu fiecare rânjet de satisfacție afișat, cu atât durerea sa interioară e mai mare. Acest individ depinde de distrugerea altora, dar acest lucru îl îmbolnăvește și mai tare. Dacă ar înțelege acest paradox, această ființă profund nefericită s-ar opri din propria distrugere, ceea ce ar însemna că și-ar întinde sieși o mână, căci singura persoană pe care o poate extrage din vrajba vieții sale este ea însăși.

Reclame

4 gânduri despre “Un om toxic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s