Despre Cioloș la final

dacian-ciolos-465x390Despre premierul fără de țară, dar cu o uniune europeană la picioare, se va scrie cât de curând o carte. Și nu orice fel de carte, ci una asemănătoare cu cea care se va scrie despre Ponta. Și unul și altul au ceva în comun: ambii au făcut o sclipitoare demonstrație cum să pierzi alegerile când tu ai toate cărțile și în mână și în mânecă. Dar să-l las pe Ponta și să revin la Cioloș. Rar mi-a fost dat să văd un premier mai șters, mai plictisitor, mai sec în exprimare precum Cioloș. Acel cineva, care acum un an, după evenimentul de la Colectiv, l-a propus pe Cioloș pentru funcția de premier, ori e diabolic ori e prost făcut grămadă.

Aud tot felul de hipsteri, eurooptimiști, moderniști, viețuitori în cuburi de sticlă ale tuturor multinaționalelor posibile și imposibile ce premier bun a fost Cioloș. Deja m-am plictisit câtă propagandă au făcut dumnealor pentru stimabilul eurobirocratic. Oare în ce lume trebuie să trăiești ca să crezi, asta în ciuda tuturor evidențelor, că un om fără de niciun fel de carismă, fără darul vorbirii, mai e și peltic pe deasupra, stăpânitor al unei limbi de lemn confecționate din talaș presat poate să atragă atenția asupra sa.

Cât de rupt de realitate poți fi încât să crezi că un om care nu stăpânește nimic din arta conversației poate fi magnet pentru electorat, adică pentru oamenii de rând? Dar iată că unii au zis că Cioloș e primul altfel de premier, că el face, că el drege, că el nu e ca toți ceilalți. Care toți ceilalți? Nu e și Cioloș extras din aceeași politică alterată? Oare cum o fi fost el numit ministru al agriculturii, în 2007? O fi cotizat și el cu ceva ca toți ceilalți? Nici nu mă interesează, dar cert e că între Cioloș și alți premieri nu e nicio diferență. Toți sunt o apă și un pământ! Altfel, cum poate explica Cioloș și oricare alt premier din ultimii 27 de ani că niciodată partidul de guvernământ n-a câștigat alegerile pe care le-a organizat (cu două excepții care confirmă această regulă)?

Dar bomboana pe colivă tot Cioloș a pus-o prin neparticiparea la campania electorală, dar acceptând ca două partide să-i folosească imaginea: PNL-ul și USR-ul. Unde s-a mai văzut așa ceva, ca un politician să sprijine două partide? Autodeclaratul partid antisistem, USR-ul, dacă nu s-ar fi legat la cap cu Cioloș, avea șanse mai mari în alegeri. Prin decizia năroadă, de girare a lui Cioloș, USR-ul și-a îndepărtat potențial votanți. Cum poți fi partid antisistem, dar în același timp să fluturi moaștele sistemului? Ca la noi, la nimenea!

Asta fuse și scurta istorie mediocră a lui Cioloș. Încă un premier incapabil ne-a mai cheltuit un an din viață! Acum se întoarce la sânul generos al lui Juncker, spre a putea pune în aplicare programele integraționist-utopice ale UE. Măcar din punctul ăsta stau liniștit. Dacă indivizi ca Cioloș sunt vârful de lance al unificării Europei, atunci succesul e garantat. Datorită unor politicieni competenți, ca de alte Cioloș, România va continua să existe. Mersi beaucoup, Julien!

Reclame

Un gând despre “Despre Cioloș la final

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s