Să faci ca pentru Dumnezeu

hqdefaultEu chiar cred – și asta foarte tare – că ceea ce faci altora, firește, primești înapoi. Și știi cum e viața, nu primești cu aceeași unitate de măsură, primești ca la Caritas, de 8 ori mai mult înapoi și nu oriunde, ci unde te doare cel mai tare, acolo unde îți e sufletul cel mai deschis, mai plăpând și mai sensibil. Și din acest motiv mă gândesc de două ori înainte să dau cu barda dacă merită sau nu. Și de multe ori mă dor mâinile de la atâta ținut obiectul contondent de-asupra capului.

Și dacă tot cred că primim ceea ce dăm – ca la Caritas – mă trezesc eu, azi, pe la 6 și 20 și deschid televizorul pe TVR1.  Și dintr-o totală întâmplare era emisiunea de interviuri a Eugeniei Vodă, Profesioniștii. Ca de obicei invitatul era o personalitate și când spun asta nu mă refer obligatoriu la o persoană care stă aninată de toate ecranele, cât e ziulica de lungă. Era un preot. Părintele Petru Moga. Și așa de frumos decurgea discuția încât mi-a sărit somnul dintre ochi fără cafea și am rămas pironit între perne să ascult dialogul spontan dintre cei doi.

Atunci când cineva are har, are chemare spre o anumită ocupație, spre o anumită viață, simți asta de la primele cuvinte, căci asemenea oameni se remarcă fără să vrea prin originalitatea lor, prin comportamentul firesc, de oameni care-și acceptă propriul destin, nevrând să fie alții, în condițiile în care să fii tu însuți e atât de fenomenal.

Și din una în alta discuția ajunge la un punct în care părintele spune că orice vrei să faci, acel lucru să-l faci ca pentru Dumnezeu. Adică să nut e gândești la ce-ți iese ție, nu la ceea ce te avantajează, ci ca și cum de acel lucru s-ar folosi însuși Dumnezeu. Până la urmă, în asta constă toată esența vieții, să faci un lucru ca și cum acela ar fi de căpătâi, ar fi pentru Dumnezeu. Și cum să nu te facă asta fericit!

Reclame

2 gânduri despre “Să faci ca pentru Dumnezeu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s