Despre iubire

citate-iubire-cele-mai-frumoase-vorbe-despre-dragoste-1Eu împart oamenii în două categorii: cei care iubesc alți oameni și cei care se iubesc pe ei înșiși. Adevărul e că nu mai pot gândi în afara acestei legi. Pur și simplu sunt damnat să-i judec pe toți și toate în funcție de asta. Acum, întrebarea e cum îmi pot da seama cine iubește oamenii și cine nu? Păi, e destul de simplu. Prima categorie iubește oamenii în general, în timp ce cea de-a două se iubește pe ea însăși sau, în cel mai bun caz, doar cercul strâmt al propriei familii.

Oricum ai da-o, oricum ai întoarce-o, toți suntem sub semnul iubirii. Unii dintre noi, cu sechele din copilărie, nu reușim să ne învingem amintirile și ghidați de ele îi călcăm pe alții în picioare. Ciudat e că n-am văzut pe nimeni fericit după ce a lăsat dâre de sânge în urma lui. Iubirea se hrănește doar cu iubire și nu cu oameni distruși.

Cunosc oameni chinuiți de propria soartă și care-i chinuie pe alții în speranța că distrugându-i pe alții se vor reconstrui pe ei înșiși. De fiecare dată când mă întâlnesc cu asemenea oameni simt cum mi se strepezesc dinții, cum spatele mi se arcuiește, iar palmele se strâng în pumn. În jurul acestor oameni nu rezist mult și de aceea plec destul de repede. Bomba de energie negativă pe care o degajă aceștia mă poate nărui într-o clipă.

De aceea mă apropii în liniște, dar păstrez o oarece distanță, de oamenii care dăruiesc iubire, de oamenii ce-și doresc în jurul lor oameni liniștiți, mulțumiți, fericiți și asta pentru că spiritul omului nu cunoaște margini, acesta se amestecă, se întărește, se călește din contactul cu alți oameni care dau în jurul lor iubire.

Cel mai ciudat e că atunci când îi vezi pe cei din jurul tău, indiferent dacă îți sunt apropiați sau nu, fericiți, liniștiți, atunci te simți și tu mai bine și fiecare dram de iubire pe care o dai ți se întoarce înapoi și-ți umple rezervorul iar și iar, ca și cum viața ta chiar merită trăită, dacă nu să te înțelegi pe tine, măcar să aibă cine zâmbi la tine, la el, la ea, la noi toți, indiferent cine am fi noi ăștia cu iubirea.

Reclame

8 gânduri despre “Despre iubire

  1. Spunea cineva că nu există fericire mai mare decât aceea de a dărui iubire, fără a aștepta ceva în schimb. Cei ce fac asta chiar primesc înapoi, uneori mai mult decât pot spera.

  2. De multe ori se intampla sa ne lovim de oameni care ne ranesc, pentru ca au fost raniti. Si uneori, facem eforturi uriase sa ii schimbam, dar cel mai trist este ca sunt asa de obisnuiti cu starea lor de rahat, incat lancezesc in ea si sunt cand nefericiti, cand in rare momente multumiti. Si zic multumiti, pentru ca pot face pe altii nefericiti! Ar fi multe de spus…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s