Curs scurt de contabilitate cu Ben Affleck

the-accountant-trailer-2N-am mai văzut un film bun cu Ben Affleck de la Good Will Hunting și să fi fost câteva pâini de mâncat de atunci, adică în ultimii 20 de ani. O viață de om, nu alta. Și zău dacă așteptarea nu a meritat. Mormanul de filme în care a jucat de la bunul Will erau care mai de care mai străvezii, mai nișate și slab interpretate. Dar nu mi-am pierdut nădejdea. Cum i-am bănuit talentul, am tot avut răbdare. Tot așteptam să dea pe brazdă încă un film bun și uite că a reușit.

Contabilul interpretat de el a fost, cred, cel mai frumos cadou ce și-l putea singur face. Cum e un actor inteligent, cu mult peste media hoardelor de la Hollywood, nu a fost dificil pentru el să interpreteze un autist numai bun să amestece faptele rele cu cele bune, într-o cantitate ideală care ar da pe spate și cel mai crâncen maestru bucătar. Ben Affleck a făcut un rol mare, deoarece lungile momente în care nu scotea niciun cuvânt i-au venit mănușă, ceea ce numai actorii talentați reușesc să exploateze, cei lipsiți de talent încercând să completeze jocul anost și mediocru cu salve verbale și crize de nervi a la diverși actori.

Nici acum, după zeci de ani și mii de filme văzute, tot nu înțeleg de ce unii actori își distrug rolurile prin șuvoaiele nesfârșite de prostii pe care le îndrugă, prin excesul de spasme cu mimează deplorabil talentul actoricesc. În sfârșit am văzut un actor pe la vreo 40 de ani care nu suferă de niciun anevrism, de căderi nervoase și asta nu-i puțin lucru.

În rest, filmul a mers șnur. Povestea propriu-zisă nu trăda niciun moment nu doar deznodământul, dar nici măcar scena următoare. În sfârșit un film de capă și spadă, adică de aventuri moderne, în care nu clișeele au garantat succesul peliculei, ci jocul actorilor și povestea. La final eram cât pe ce să mă port ca la teatru, adică să aplaud.

Reclame

2 gânduri despre “Curs scurt de contabilitate cu Ben Affleck

  1. Ce părere ai de eforturile sale regizorale? Păcat că ”Live By Night” a fost așa o dezamăgire 😦

    1. Norocul lui e că mai are mult timp de acum înainte să arate ce poate. Ghinionul lui e că a cunoscut prea devreme gloria. E greu să-ți păstrezi capul pe umeri când simți că totul ți se cuvinte și asta mai ales pentru că omul, în general, se definește prin inconstanța sa. Puțini au puterea să-și urmeze destinul. Cei mai mulți sunt maltratați de soartă în fel și chip.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s