Cititul la metrou

hot-dudes-readingA înnebunit lupul, aia e! Se citește la metrou, pe peroane, pe scările rulante, între uși și inclusiv pe scaune de ai crede că urmează o sesiune națională de corijențe și sesiuni de examene, 2 în 1. Nu mai unde să arunci un ac sau măcar o privire, la metrou, ca să nu dai peste ăștia care se cred intelectuali. Pur și simplu a devenit o molimă subterană, de ajung să plece trenurile cu întârziere din stație că nu știu ce zevzec și-a uitat semnul de carte pe peron.

În loc să asculte și ei o manea plină de simțire, ei o trag vitejește cu cartea. Bă, fraierilor, bă! Lăsați cartea că tâmpește și mai bine puneți mână de la mână și faceți un flashmob pe manele, între două stații și două babe abandonate în galeriile de metrou. Bă, maneaua vă învață să numărați fără număr, de la umăr în jos, vă pregătește stomacul pentru șaorma cu de toate pe care o s-o v-o furați voi de la colț, te învață să-ți urăști dușmanii și apoi și prietenii pentru că oricum toți sunt niște fraieri și, în general, să-ți expui ooo, toată viața mea!

Dacă molima cititului va ieși din subteran și se va răspândi și la suprafață, există toate șansele să apară și librăriile după ele. O să-ți fie teamă să mai ieși din casă că toți amărăștenii vor deveni experți în orice subiect, că doar au citit ei în ultimul tom al vreunui vestit scriitor, câștigător de oareșce premii. Din clipa aia n-ai să mai vezi nicio blondă pe stradă, căci toate vor reveni la culoarea lor naturală și în loc de genți de lux, vor ține  la subțioară colecția completă a operelor lui Dostoievski și încă în original, de n-ai să ai curaj să le spui că sunt frumoase ca limba rusă.

Așa vremuri ne pasc dacă mai lăsăm cartea să umble brambura pe la metrou. Vom fi cu toți caz de targă, căci așa ajungi, deoarece cartea tâmpește. Lasă că am văzut eu la televizor, nu trebuie să mă înveți tu pe mine, anagramatule! Bă, cu banii pe care i-ai dat pe cărți îți luai boxe puternice ca să moară dușmanii tăi atunci când asculți Guță sau Salam săsesc. Dar n-ai cu cine, bă, n-ai cu cine. Cititorii de cărți, niște țărani!

Reclame

Un gând despre “Cititul la metrou

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s