A fi acceptat

we-spend-our-lives-changing-ourselves-to-be-accepted-but-only-few-know-that-real-acceptance-starts-with-yourself-nathanael-deanN-am înțeles niciodată de ce oamenii doresc să fie acceptați. Așa cum sunt eu, normal sau nu, am privit mereu contrariat nevoia asta a unora să fie acceptați de către ceilalți. Mie chiar nici nu-mi pasă dacă sunt acceptat sau nu, pentru că asta presupune că eu aș dori să mă conformez unor norme, să mă înrolez într-o mișcare, oricare ar fi ea. Dacă aș face toate acestea, care ar mai fi nota mea de originalitate pe care eu o aduc lumii cu care interacționez?

Mă uit de fiecare dată fascinat la toți cei ce vor să fie acceptați, deși chestia asta nu le aduce niciun beneficiu interior, deoarece orice persoană care caută confirmări în exterior, o va face permanent, confirmarea de acum cere după ea alte și alte confirmări, ceea ce va face ca starea de neîmplinire, de nefericire să se perpetueze.

Dar, cel mai mult eu resping ideea de acceptare deoarece văd în ea abandonarea propriului eu, a propriilor idealuri și mai presus de orice a propriului drum. Cum fiecare dintre noi este unic, orice concesie făcută pe această parte, nu face decât să ne sluțească sufletele, să ne amputeze visurile, iar eu fără visurile mele nu mai însemn nimic.

De aceea, de fiecare dată când văd un om care vrea să fie acceptat – și în ultima vreme văd destul de mulți – încerc să fur ceva de la acel om înainte de a-și înstrăina prin proprie voință ființa. Indiferent care sunt cauzele care stau la baza acestei renunțări, cert este că slăbiciunea lui va deveni din ce în ce mai mare, deoarece, cu cât renunți mai mult la cel ce ești tu în esență, devii din ce în ce mai nesigur și asta pentru că te afli în ape complet necunoscute. Așa că eu nu vreau să fiu acceptat pentru că nu am de ce. E loc pentru toți sub soare așa cum suntem noi, unici, deci de neînrolat. Iar atunci când văd un om dornic să fie acceptat, mă îndepărtez încet, deoarece îmi dau seama că e un drum fără întoarcere.

Reclame

4 gânduri despre “A fi acceptat

  1. Sa iti exprimi felul de a gandi, sa iesi din sabloane, Sa strapungi cu ideile si atitudinea ta campul decorat cu alei baatorite al celorlalti, e greu uneori,. idea ca starea de nefericire se perpetueaza datorita cautarii de confirmare.. e cu adevarat iluminator pentru mine.

  2. Acceptarea vine din interior.Daca te accepti ..tu pe tine asa cum esti nu vei mai cauta acceptare in exterior.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s