Ce e politica?

gorghiu-alina-gorghiu-fMă uit la Alina  Gorghiu și mă apucă râsul. L-au prins pe Blaga la furat și ea nu știe ce prostii să mai scoată pe gură. E un râs involuntar și ilogic, semn de vremuri grele cu așa politicieni. Acum mai bine de jumătate de veac Churchill, în cultura lui matusalemică, dădea o definiție de geniu a politicianului: „A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce se va întâmpla mâine, săptămâna viitoare, luna viitoare. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat.” Mă uit la Alina Gorghiu și încerc să aplic la dumneaei definiția lui Churchill. Mi-e imposibil!

Doamna co-proședinte a PNL este mai ridicolă decât Ponta, cel puțin la pătrat, dacă nu la cub. Pur și simplu, când deschide această femeie gura, înțelegi foarte bine de ce mai bine ar fi tăcut. Nu a existat dată când i s-a pus un microfon în față, în care fata în cauză nu s-a făcut de toată băcănia. Pe lângă faptul că e de o incultură crasă, toate afirmațiile dânsei se lovesc ca nuca de perete. Șarjele limbii de lemn sunt mânuite cu atâta stângăcie de-l face și pe Ion Iliescu, maestrul neîncoronat al tăcutului prin vorbire, să-i fie rușine de un asemenea epigon.

Cum se poate ca un partid care se declară a doua forță politică din țară, de fapt a doua forță a hoției după PSD, să aibă în frunte un asemenea Gâgă cu fustă? Cum e posibil ca un partid care se declară istoric, vechi de pe vremea Principatelor neunite, să fie reprezentat de un om fără carismă, fără cultură, fără viziune și fără simțul penibilului? Dar în special al simțului penibilului, deoarece fiecare apariție a cucoanei în cauză e un atac frontal la adresa ideii de politică în România. Oare ce păpușari o teleghidează pe această femeie fără de minte, încât să compromită orice șansă de salvare a democrației la noi?

De fiecare dată când o văd, mă uit la ea și mă minunez cum se umflă ca un curcan și cum debitează toate platitudinile pe gura ei de bibilică. E cu siguranță o formă de autoflagelare pe care noi nu o conștientizăm și pentru asta ar trebui să-i ridicăm o statuie în curtea vreunui spital și ar trebui să-i acordăm un capitol generos în manualele de psihiatrie. Înainte de a se întâmpla ceva, Alina Gorghiu vorbește cu patos revoluționar, așa cum a văzut la propagandiștii de profesie. Nu e zi lăsată de la Dumnezeu în care să nu se pronunțe asupra unui lucru încă neînceput. Are opinii pertinente și clare indiferent de subiect, dar mereu e pe partea greșită a logicii. La câtă stângăcie emană, ne-ar îmbogăți cu siguranță dacă am paria împotriva ei.

Ea, ca și Ponta și mulți, mulți alții, este exemplul cel mai viu de ce politica provoacă la noi atâta scârbă, de ce ajungem să reconsiderăm valoarea oricărui regim care nu este democratic, deoarece ei, prin tot ce au făcut și fac de la moartea lui Ceaușescu, încearcă parcă să ne convingă că înainte era mai bine. Și cel puțin dintr-un punct de vedere era mai bine: nu-i vedeai pe ei spânzurați de televizor toată ziua. Măcar atunci programul la TV dura două ore.

Prin urmare, ce sunt politicienii? Răspunsul e simplu: tot ce are țara asta mai scârbos și mai jalnic, în anul 27 al devenirii noastre capitaliste.

Reclame

Un gând despre “Ce e politica?

  1. A republicat asta pe Tolsto și a comentat:

    Am auzit că și-ar fi dat demisia… Eu și în somn vorbesc mai bine decât ea… Femeia aceasta, rușinea politicii românești!… Dacă Brătienii ar fi cunoscut-o, s-ar fi sinucis în grup…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s