Noaptea și cutremurul

Cel mai bine e când dormi. Nici nu știi ce te-a pălit. E ca și cum au intrat mascații peste tine și tu te gândești la cine ai datorii. Noroc că ai cont la ING și la ei totul intră pe freeze, cât ai spune sumă insuficientă. Problema e că până te dezmeticești cutremurul se duce cu tot ce are el mai bun și tu tot în pat ești. Nici măcar sub tocul ușii n-ai putut să ajungi, ca să te prăvălești odată cu blocul, în poziție verticală, până la parter. Oricum, te bucuri că totul e ok și renunți la gândurile de sumarizare a realizărilor sau mai bine zis a nerealizărilor tale.

Nici nu ai apucat să te gândești la faptul că ești prea tânăr să te duci (dar aici tu chiar ești subiectiv, deoarece întotdeauna tu ești prea tânăr să te duci, chiar și la tomberon, să arunci gunoiul). Uiți de teama ce ți-a dat târcoale în timp ce te dădeai huța-huța cu pătuțul și te pufnește râsul că la noi lucrurile memorabile se petrec doar vinerea noaptea, când toate cârciumile sunt pline de tot ce are țara asta mai bun. La cât de beți erau băutorii fruntași pe ramură, la ora 2 dinspre dimineață, la vederea paharului cu bere mișcându-se, s-or fi gândit că au parte de vreun cocktail moca din partea tejghetarului șef.

Oricum, cutremurele își au și ele rostul lor. Te mai gândești și tu la ce să mai renunți și ce nu din viața ta. Îți mai descongestionează și ele mintea, asta dacă nu e cumva descongestionată din fașă și te gândești la ce ți-ar plăcea să faci cu viața ta. Înainte să te culci din nou mai dai o raită pe facebook și râzi când vezi ce au postat cei mai voinici dintre cei neadormiți și te-ntinzi cu gândul că orice legănare își are și ea rostul ei. Și apoi numeri: o oaie, două pajiști cu miei, trei cutremure mițoase… Hopa! Hai cu somnul!

Reclame

2 gânduri despre “Noaptea și cutremurul

  1. In pat fiind, prea obosita sa ma tarai spre tocul usii, mi-am zis doar”bine ca am facut dus inainte de culcare si in sfarsit voi termina cu linia de credit pe care o am!” Dar n-a fost sa fie!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s