Oameni leneși

maxresdefault1Am auzit de atâtea ori vorbindu-se de brânză bună în burduf de câine încât m-am plictisit și la propriu și la figurat. Numai în cazul meu, dacă ar fi s-o contorizez, s-ar zice că am făcut o fixație pentru ea, dar nu e așa. Când pun această expresie în raport cu mine, o leg de copilărie, deoarece nu învățam la toate obiectele ci doar la cele la care-mi plăceau profesorii, în timp ce cei trecuți de mine la index credeau că mă ambiționează dacă mă critică. Atunci ca și acum critica nu funcționează în cazul meu, ba din contra aș zice.

Dar nu vreau să vorbesc despre mine, ci despre acele persoane, foarte inteligente de altfel, multe dintre ele în arealul meu geografic, care nu-și pun în aplicare ideile, ci le deleagă, considerând că nu e de demnitatea lor să-și suflece mânecile atunci când vine vorba de acțiune. Am recunoscut-o și asta am s-o fac mereu, că admir oamenii inteligenți, oameni care au idei nemaipomenite, idei pe care eu nu le-am putut avea nicicând, deoarece mintea mea este incapabilă de asemenea genoflexiuni productive

Astfel de oameni, din punctul meu de vedere, sunt niște neîmpliniți, deoarece, deși generează idei fantastice, nu le pun personal în practică deoarece le lipsește hărnicia. Pentru ei a trece la acțiune e ca și cum și-ar consuma din energiile creatoare. Marea problemă a acestor persoane e că își irosesc toate ideile crețe, deoarece nicio altă persoană delegată cu punerea acestora în practică, nu va reuși să o execute așa cum ar face leneșii despre care vorbesc în rândurile de față.

Pe de o parte, nicio altă persoană nu știe ce vrei tu să faci cu acea idee și apoi, în procesul creației, nebeneficiind de mintea ta inteligentă, nu va genera idei adiacente de punere în aplicare a ideii centrale. Și din acest motiv nu doar că leneșii se irosesc, dar și ideile lor sunt prost puse în aplicare, ceea ce provoacă lamentările leneșilor cum că nimeni nu se ridică la nivelul ideilor lor. Și asta chiar așa este, cu mențiunea că atunci când cineva generează o idee măreață, tot acea persoană ar trebui să se preocupe de transformarea ei în realitate.

Și atunci, ce-i de făcut? Habar n-am! Ceea ce știu este că geniile sunt socotite de noi genii pentru că au fost acea categorie rară de oameni care au generat idei de briliant și tot ei le-au pus în practică. Cum ar fi fost dacă Da Vinci sau Michelangelo doar ar fi spus de ce pot fi ei capabili, fără a trece însă la acțiune? Oare nu ar fi fost considerați doar niște lăudăroși, niște mincinoși notorii? Asta e și cu leneșii cu idei crețe. Până nu vor trece la aplicarea lor, nu vor putea ieși din Zodia Munchausen. Și, parol, dacă nu cunosc mulți baroni d-ăștia!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s