Revederi de mult apuse

buna-dragilor-la-revedere_3881673877c685Așa cum ne e dat tuturor, din când în când un om se  revede cu persoane de mult cunoscute. Și, indiferent, dacă îi sunt rude sau prieteni de demult, de fiecare dată îl domină cam același sentiment dacă relațiile cu acești oameni au fost bazate pe respect și apreciere. Dar, că așa îi e dat omului, să aibă în lista sa, a oamenilor de demult, unele persoane cu care nu îi face nicio plăcere să se revadă, deoarece orice contact se rezumă doar la cursă contracronometru a aprecierii foloaselor ce pot fi trase de pe urma lui, cuvenite sau necuvenite.

Și aceste persoane, indiferent dacă îi sunt rude sau prieteni, nu se mai sinchisesc să-și ascundă adevăratele sentimente, dacă ajung la concluzia că acesta pentru ei nu reprezentăm nimic, căci nimic se cheamă o persoană care nu le poate face un serviciu cu adaos comercial garantat. Și totuși, deși nu îi place, el trebuie să intre în contact cu astfel de oameni, pentru că îl obligă nu doar bunul simț ci și alte persoane din cercul comun de cunoștințe.

Dar ce să se facă el când constată că nu doar pentru aceștia e un timp pierdut, ci și pentru el, însuși, căci această evaluare a sa, precum au parte animalele cumpărat din târg, nu înseamnă decât o nouă experiență negativă adăugată altora din trecut, căci omul își schimbă părul, dar năravul ba.

Cum viața merge înainte indiferent de succese sau eșecuri, se pune întrebarea cât mai poate continua această mascaradă a relațiilor de mult apuse, ce sunt scoase la iveală, precum niște păpuși vechi, atunci când revederea se petrece. Dacă pentru asemenea oameni orice contact înseamnă un nou business, atunci orice urmă de umanitate nu-și mai are rostul, obligându-l pe omul nostru să se desprindă fără regret de acest trecut, al păpușilor fără de suflet.

Reclame

Un gând despre “Revederi de mult apuse

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s