A dispărut Sharky

black-and-white-cute-ikea-shark-favim-com-111297Cei de la Ikea știu una și bună: să vândă foarte mult. La ei vânzările sunt mari și-n somn. Mă refer în somnul proprietarilor, că al angajaților nu pot fi decât coșmaruri. Să lucrezi la Ikea e ca și cum ai lucra voluntar pentru Forrest Gump. Ai de-a face cu tot felul de oameni în cantități incredibile, ceea ce în intervale nu prea mari de timp te face cu capul.

Dar să revenim la povestea noastră. Asta companie care vinde orice, până și șuruburile cu care s-a înșurubat în România, l-a vândut la finele anului trecut pe Sharky. O pușlama de rechin plușat, de dimensiuni acceptabile, numai bun de îmbrățișat bine noaptea de către copiii ce dorm zilnic. De altfel, acest Sharky, cu dinții lui ascuțiți din pânză, a sucit mințile tuturor, inclusiv părinților. Așa că, atunci când Ikea nu a mai vândut rechinul simpatic – și asta după doar o lună de la lansarea lui – a provocat șoc, durere și iluzii celor lăsați fără Sharky în viață.

Se pare că suedezii vânzători ai blănii ursului din pădurea de unde își extrag ei cheresteaua, nu vor să-l vândă acest prieten somnatic al copiilor decât iarna, atunci când părinții au mai mulți bani, deoarece doar atunci mai toți angajații se procopsesc cu al 13 – lea salariu. Părinții, neștiind ce politici de marketing coc în spatele tejghelei cioplitorii în lemn din Suedia, își imaginează că această lipsă a produsului pentru copii nu e decât  greșeală regretabilă a companiei.

Cine mai are răbdare, poate și un pic de memorie, va revedea în decembrie, pe rafturile magazinului de mobilă industrializată, zâmbetul jucăuș și atotstăpânitor al rechinului de pluș. Indicat e ca atunci să se miște repede și să se proțăpească în fața magazinului la primele ore ale dimineții, asta dacă nu vor să prelungească sine die agonia somnului singuratic al copiilor ce nu au pe cine strânge la piept noaptea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s