Nisa – Cronica unei morți anunțate

camionDeja nu mai e o surpriză, deja încep să mă obișnuiesc cu ceea ce se întâmplă cu precădere în Franța. Un cetățean francez de origine arabă sau ceva pe-acolo, oricum originar dintr-una din fostele colonii ale Imperiului Francez, face ce face și se descurcă, adică omoară oameni într-un număr apreciabil. Bineînțeles că noi, ca niște oameni civilizați ce suntem, începem să ne isterizăm și să arătăm cu degetul către orice persoană cu rădăcini non-europene.

Cine are curiozitatea să sape un pic în trecutul apropiat al Europei Occidentale, perioada de după 1945, o să descopere cauzele atentatelor teroriste de sorginte afro-asiatică din Europa. Problema fundamentală nu constă în faptul că ai adus pe bătrânul continent zeci de milioane de musulmani și nu numai, ci în faptul că discrepanța fenomenală dintre vechea civilizație europeană și cea a migratorilor face aproape imposibilă comuniunea deplină între oameni cu origini atât de diferite.

Indiferent câte legi antixenofobie, antirasism, antisemitism ai da, tot nu vei reuși stoparea discriminărilor de orice fel. Cei care acum pun un umăr serios la edificarea unui nou imperiu în Europa, Imperiul Uniunii Europene, se pare că nu au învățat nimic din experiența de 75 de ani a Uniunii Sovietice. Acolo, politica de amestecare cu forța a tuturor popoarelor cucerite de ruși, controlul total al vieții publice și private a individului nu a reușit să șteargă diferențele identitare dintre aceste popoare. Dacă un stat absolut totalitar, care și-a tratat locuitorii ca pe niște dușmani, nu a reușit să impună cu forța omogenizarea și ștergerea diferențelor identitare dintre popoare, oare cum crede elita imperialistă de la Bruxelles că va reuși asta într-un spațiu în care toate popoarele pe care se străduie să le conducă sunt cu mult mai civilizate decât cele din spațiul sovietic.

În plus, văd că nimeni nu ține cont de trăsăturile fundamentale ale ființei umane, acelea de a se organiza după criterii naționale, sociale, politice, identitare, etc. Pur și simplu, orice formă de organizare umană e implicit o formă de segregare, deoarece limitează afilierea după un set de criterii. Astfel, dacă omul are dreptul să se organizeze, asta înseamnă că același om exclude din organizația sa pe altul care nu îndeplinește criteriile sale. Și atunci de ce ne mai mirăm când vedem ceea ce se întâmplă în fosta Europă imperialistă care dorește să se reinventeze și să redevină o putere dominantă a lumii?

Nu poți să chemi pe post de hamali milioane de afro-asiatici și apoi, când aceștia își doresc egalitate reală, nu doar declarată, cu stăpânii lor, să-i ții deoparte și asta nu pentru că intenționat vrei asta, ci pentru că în ADN-ul uman este scris cu litere de tipar cuvântul SEGREGARE. Acum, că am transformat vechea Europă într-o ciorbă făcută din ingrediente ce se bat cap în cap, nu ne rămâne decât să ne obișnuim cu atentatele, deoarece este imposibilă coexistența pașnică, dar inegală, a oamenilor care sunt separați de origine, religie, educație, acces la bogăție etc. Europa e un Babilon. Se pare că asistăm la prăbușirea acestuia. Trăiască Babilonul!

Reclame

2 gânduri despre “Nisa – Cronica unei morți anunțate

  1. UE nu-i URSS, diferentele sint atit de mari, mai degraba poate deveni ceva asemanator SUA,dar n-as jindui nici dupa asta. Proiectul exista inca de pe vremea lui Rousseau si Kant, si este o realizare si grandioasa si dificila si abia doar la inceput. Eu sint unul dintre cei care cred in viitorul ei!
    Apoi, nimeni n-a chemat refugiatii in UE, ei SINT refugiati, goniti din tarile lor de origine de violentele e acolo. Nu cred ca si-ar dori cineva sa fie in locul lor!
    Si este adevarat ca omul nu este perfect, imperfectiunile noastre sint atit de mari… Insa daca privesti reversul medaliei, Ce fiinta majestuoasa si falnica este acest… Om!

  2. A republicat asta pe Tolsto și a comentat:

    Dacă în loc de Nisa în titlu aș fi pus Londra, ai fi putut crede că am scris articolul azi dimineață și nu acum un an. Ceea ce se întâmplă de câţiva ani în fosta Europă creştină e deja plictisitor prin stereotipie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s