Prin cârciumi

jean_bc3a9raud_au_bistroUneori mai ajunge omul și prin cârciumi. Și, de fiecare dată când le treci pragul te aștepți să vezi oameni care petrec, se veselesc din te miri ce, căci așa e prin locante: cald și bine, mai ales la figurat. Mai sunt cazuri când vezi și persoane care beau singure. Când vine vorba de bărbați, parcă mai treacă-meargă. Parcă te mai aștepți să mai vezi vreun handralău ce-și descarcă halbele sau paharele pentru a-și îngropa diversele amaruri. Dar când vezi câte o femeie singuratică parcă te cuprinde un sentiment tipic de ONG. Te și întrebi dacă nu o fi vorba de vreo tipă cu un caracter aparte, una care a fost sedusă și abandonată drept într-o crâșmă. Te gândești că a rămas paralizată de la acel eveniment și că-și îneacă amarul și-și încarcă bateriile ca să plece în sfârșit acasă.

La bărbații singuratici parcă ți se pare firesc să-i vezi honcăiți, un pic mizerabili și cu privirea încețoșată, dar când vine vorba de vreo femeie singură prin baruri, n-ai să vezi niciodată nici cea mai mică dizarmonie cromatică sau geometrică. Totul e  la 4 ace, de ai crede că poartă pe dedesubt vreun costum cu ștaif. Le vezi șezând drepte, sigure pe sine, cu privirea țintă spre ceva ce tu nu cunoști. Tocmai când să ți se facă și ție milă de biata vestală, vezi cum rânjește când te apropii de bar, acolo unde stă ea, ca să ceri mai multe alune. Ea crede că vii la ea, tu crezi că are vreo criză neanunțată.

Te holbezi la ea întrebător, iar ea te etichetează dintr-o privire ca fraier și pleci liniștit că nu ai investit de pe margine prea multe sentimente de chibiț în fata care nu e singură, ci în căutarea timpului pierdut al oricărui nătărău dornic să socializeze cu o reprezentantă a sexului pe care tu l-ai crezut frumos, dar care se dovedește a fi în realitate a fi venal și versatil.

Te-ntorci la masă ca să continui discuțiile cu tovarășii tăi și admiri pe toți cei ce pun atâta pasiune la fiecare replică, pentru că toate bodegile sunt și locuri de devoalat prietenii, nu numai portofele voluminoase, precum unii proprietari. Îți privești burta și renunți să faci la fel și cu portofelul, deoarece nici nu-l simți în buzunarul de la spate, deși ești pe scaun și continui să depeni ce ai de depănat verbal cu amicii tăi.

Un gând despre “Prin cârciumi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s