Fericirea de a fi premier al României capitaliste

N-am înţeles niciodatã şi probabil cã nu voi înţelege vreodatã de ce Iohannis a avut nevoie de un guvern personal cu un an înainte de alegeri, în condițiile în care guvernul Ponta mergea direct spre groapă. Eu nu înţeleg de ce nu a fost pãstrat Ponta ca cea mai bunã mostrã de cum nu trebuie sã guvernezi o ţarã şi prin urmare ca cea mai bunã formã de decontare, la urne, a tuturor prostiilor pe care le-a fãcut PSD-ul la putere.

Într-o țară normală performanța se măsoară în longevitatea premierilor. Și asta de la 2 mandate în sus, adică minim 8 ani. Numai noi ne încăpățânăm să-i schimbăm ca pe șosete, ca să putem explica lipsa de rezultate prin mediocritatea ultimului premier schimbat. Păi dacă e așa, mulți impostori ne-au condus în ultimii 26 de ani. Deci, cum rezolvăm o criză? Schimbăm premierul, bineînțeles.

Și cu toate acestea eu  mă încăpățânez să nu înțeleg de ce a fost schimbat Ponta. Oare se urmãrea sã se evite totala compromitere a acestuia? Oare, la Cotroceni, nu a fost nimeni suficient de lucid sã înţeleagã cã un an în umbrã îi va face bine PSD-ului? Pur şi simplu numeroasele gafe fãcute de guvernul Cioloş, gafe intens mediatizate de televiziunile de propagandã Antena 3 si România TV au fost manã cereascã pentru unul dintre numeroasele partide de mafioţi de la noi şi anume acelaşi PSD.

Prin gafa monumentalã de a provoca demisia lui Ponta, Iohannis i-a facut acestuia – implicit PSD-ului – un mare bine. Se poate spune cã roata s-a întors şi aşa cum Iohannis a ajuns preşedinte datoritã greşelilor patologice de comunicare ale lui Ponta, tot aşa PSD-ul va lua în toamnă puterea fãrã sã facã nimic. Nici nu trebuie. PSD-ul poate mânca liniștit popcorn în fața televizorului, pentru că guvernul de super profesionişti al lui Cioloș își face singur seppuku, în timp ce Iohannis își ține respirația de vreo 2 ani, în speranța că va intra în Cartea Recordurilor ca primul președinte care nimic n-a respirat, dar gura îi pute.

Chiar nimeni sã nu-şi fi dat seama – şi tot la Cotroceni şi tot acum un an – cã 12 luni sunt insuficiente ca un guvern sã performeze, deoarece, într-o ţară de dimensiunile României, inerția e mare și, prin urmare, viteza de propagare şi implementare a deciziilor e foarte mică? Şi asta nu pentru că ar exista rău-voitori, ci pentru că marile lucruri se fac în unităţi mari de timp, de unde concluzia că în 12 luni nu se pot vedea rezultate pozitive palpabile.

În plus, poate, poate aş fi crezut în Cioloş, în ciuda mandatului de 12 luni, dacă acesta nu ar fi fost consilierul lui Juncker, adică al uneltei luxemburgheze cu care germanii vor să stăpânească Europa. Cu Iohannis în fruntea ţării am senzaţia că ne scufundăm în istorie: nemţii sunt noii otomani, iar Cioloş, fanariotul lor. Dacă ne mai prăbuşim niţel în istorie poate dăm cel puțin peste Brâncoveanu… Poporul care nu-şi cunoaşte trecutul merită să-l retrăiască.

13 gânduri despre “Fericirea de a fi premier al României capitaliste

 1. 1.Pina azi nu stiam ca un guvern de tehnocrati apartine Presedintelui! De unde si piona unde este „guvernul lui Johannis”?! Toti Premierii sint numirti de preseninte si primul ministru desemnat formeaza guvernul, in cazul de fata unul de independenti, ca de-aia sint numiti tehnocrati sa nu inteleaga luumea ca sint din afara partidelor, ci ar fi ai… Presedintelui!
  2. Mai degraba ar putea fi numit guvernul PSD-ului, pentru ca are cel putin un membru al acestuia Dancu, Gobbels al Romaniei, din echipa securistilor de la Cluj, agentii Internationalei Socialiste la ONU, Rus, Pascu, Dancu, alaturi de Nastase, Severin, Babiuc si Co, pe urma li s-a raliat si Gusa alt exponent al serviciilor, „politolog” peste noapte.
  3. Nu Johannis „a provocat” cadearea guvernului Ponta ci strada si frica lui Ponta de raspundere. Un mitoman notoriu, cum au ajuns zdrentele aste in politica numai D-zeu stie! Daca o tara a ajuns pe mana unor asemenea oamenei (si „tehnocratii” in discutie intra aici!) situatia ei va fi intocmai cum este cea a Romaniei azi, adica una CATASTROFALA! Mai ales cind situatia treneaza de 26 de ani…

  Pina la acest guvern de mitomani na-m realizat (de stiut stiam foarte bine, nu ma dumiream insa pe deplin) de ce, sau mai bine-zis de unde, vine raul Romaniei. Cind iti distrugi sistematic elitele si in locul lor inventezi o clasa de politicieni din plebea de jos a unei tari, rezultatul va fi pe masura. Noua elitele ne lipsesc. Neamurile astea proaste din prima scena a tarii si din televiziuni si presa vorbita sau scrisa au transformat Romania intr-o Groapa de Gunoi….Sa fii Ministru intr-o tara sau Prim Ministru, ultimile cazuri, exceptie face Ciolos si sa minti cu atita nonsalanta si nepasare 18 milioane de suflete, sa-i prostesti intr-una… sa distrugi sistematic sistemul educational si de sanantate pentru ca tie nu ti-a placut Scoala si nu ai nevoie de oameni educati, iti este mult mai lesne sa conduci o tara de prosti, pe care sa-i transformi dupa modelul tau…. fara cuvinte…..

 2. PSD joaca pe cartea „guvernul lui Johannis” pentru a denigra opozitia si Presedintele. In realitate ei sint autorii actualului guvern. De ce nu au lasat PNL sa formeze guvernul, daca voiau sa se erodeze la guvernare acesrt partid? Pentru ca guvernul Ciolos este menit sa poarte pe umerii lor intreaga povara a guvernarilor antyerioare, plata unor datorii pe care nu le-au contactat ei, a unor masuri populiste care nu au acoperire in Buget, etc. etc..

  1. Nimeni nu l-a obligat pe Ciolos sa se sacrifice pentru tara. Acesta daca se sacrifica, o face pentru Juncker. Restul e propaganda.

   1. Care politician de dupa 1989 s-a mai „sacrificat pentru tara”, s-au omorit toti cu munca de-asi indesa buzunarele cu avutia nationala! Eu nu fac PROPAGANDA, poate inconstient, insa am grije sa ma feresc de acest lucru, discrediteaza orice om. Fac propaganda pentru tara mea, pentru educatie, pentru luminarea oamenilor ei, dar nu pentru altceva…

 3. „Fanariotii” sint politicienii din toate partidele, ei au expoliat Romania, au instrainat bogatiile naturale, au demolatt si vindut la fier vechi industria, etc. Toti in goana salbatica de inavutire peste noapte cu averi mai mari decit Crassus in una din tarile cu cea mai saraca populatie, pentru ca Romania este o tara bogata, asa cum este Venezuela In America, sau SUA, nu avem niciun rival pe continent in ce priveste bogatiile naturale. Ne-a blagoslovit Dumnezeu cu cele mai mari bogatii de pe pamint, dar ne-a harazit sa avem cea mai putina intelepciune dintre popoarele lumii… (EDUCATIA…)

  1. Asta-i poveste lunga. In mare sunt de acord cu tine. Fiecare popor isi are conducatorii pe care si-i merita. Cred ca suntem prima colonie autoguvernata, un adevarat exemplu de slugarnicie dusa la extrem, cu mentiunea ca slugile te tradeaza cand iti arde buza mai dihai.

   1. Prefer sa fiu sluga UE, SUA, char si Maicii Rusia, daca ne vrea un bine si pentru noi si nu numai pentru ea, decit la neamurile de sluga in politica Romaneascacare n-au decit un singur Dumnezeu, Mamon.

 4. Sa nu intelegi ca l-as slavi pe Johannis, are el destule greseli pe care ar trebui sa le rezolve, nu sa lase lucrurile sa mearga de la sine, pentru ca se vor rezolva prost! El vine dupa Basescu si sa teme sa nu fie acuzat si luat la bombardamente de triunghiul roau, UNPR, APR, PC (daca si astea trei vor fi fiind partide! dar culme! sint votate de prostii de romani nu pot intelege pe ce considerente altele decit creiere spalate de Antene si televiziunea lui Ghita, PSD. Este marea lui greseala! una catastrofala, NU SE IMPLICA DELOD! E O MANA MOARTA!

 5. PSD a vrut guvernul Johannis, NIMENI ALTCINEVA! Si culmea, le-a mers magaria, ca asta nu este strategie!

 6. A republicat asta pe Tolsto și a comentat:

  Mama Omida dacă eram și nu o potriveam așa de bine referitor la ce s-a întâmplat ieri. Și am spus-o acum 6 luni.
  Ptiu! Bătu-l-ar pe nenumitu’! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s