O cafeluță la mall

Uneori e bine să bei o cafeluță la mall, așa cum e cafeneaua Gloria Jeans, din Băneasa. Nu e pe culoarul principal, dar nici prea retrasă nu e, tocmai bună să stai la taifasuri, pe scaune tipice de bodegi vieneze și nu numai. Astfel, descoperi, cu o oarecare surpriză, dar și cu un pic de explicații bine venite, că de la acel loc, într-o zi de sâmbătă, când ai ceva mai multă răbdare, poți să-ți îmbogățești cunoștințele de sociologie privind trecătorii și mai ales trecătoarele.

De ce mai ales trecătoarele, am să explic imediat. Am remarcat că mall-ul a devenit nu doar un loc de defilare, ca un fel de imens catwalk, ci și un loc numai bun pentru evaluat și poate pentru găbjit persoanele care se ițesc pe acolo. În mall, oamenii și mai ales fetele nu sunt doar pentru a cumpăra diverse, și mai ales lucruri de purtat, ci și pentru a evalua stadiul concurenței, dar și a posibilelor partide.

Stând cu cafeluța într-o mână și cu cealaltă pe un imaginar carnet de notat reacțiile umane, poți observa că femeile, privind o surată ce le atrage atenția prin atitudine sau vestimentație, trec imediat la scanarea concurenței. Cele mai multe dintre ele încep procesul de evaluare totală pornind de la încălțări, trecând prin pantaloni, fustă sau rochie, continuând cu orice altceva ce poate acoperi trunchiul, neratând poșetele din ce în ce mai volumice și finalizând cu modul în care este pieptănat părul. Nu sunt omise alte mici detalii, cum ar fi inelele, colierul, cerceii, dar și forma nasului, forma ochilor și fruntea mai mult sau mai puțin boltită. Ți se poate spune că tot acest proces de evaluare se face într-o fracțiune de secundă, persoana care a trecut în revistă concurența putând să-ți dea detalii inclusiv despre tipul de parfum, detergent și chiar balsam de rufe folosit.

Dacă fraza de mai sus a fost lungă, asta a fost și pentru că femeile se îmbracă fercheș pentru a-și doborî adversarele și nu pentru cucerirea potențialilor pretendenți, pentru că, și asta e demonstrat de multă vreme, bărbații nu țin minte aproape nimic despre femei, decât ce e mare și iese din decolteu sau rupe blugii la spate. Atunci când o fată din mall vede un cuplu, aceasta se uită cu dispreț la colega de suferință, gândindu-se cum oare a reușit cotoroanța să pună mâna pe un asemenea bărbat. În acest caz bărbatul fiind privit ca un trofeu de gâtul căruia stă agățată o femeie ce nu merită decât disprețul suratelor.

Atunci când vine vorba ca fata noastră să zărească un bărbat singur, păi acesta va fi privit doar cu coada ochiului, într-un unghi de 120 de grade, unghi pe care un bărbat nici nu-l poate cuprinde. Astfel, mimând o indiferență totală, fata noastră va evalua pe nebăgate de seamă exemplarul masculin ce-și continuă drumul agale, ca și cum ar fi singur pe tot etajul. De altfel, băiatul despre vorbim, oricare ar fi acela, dacă ar fi măcar un pic atent la comportamentul feminin, și-ar da seama că tocmai totalul dezinteres al fetei exprimă sentimente diametral opuse, deoarece, atunci când cineva nu te interesează, tu ca femeie nu te ostenești să-ți intersectezi privirea cu a lui.

Și așa, pe durata doar unei jumătăți de oră în care tu-ți sorbi cafeaua, ai parte de o frumoasă lecție de sociologie, aflând atâtea despre obiceiurile femeii la mall. După care pleci, fiind atent pe cât se poate, deoarece ție ți-e greu să privești într-un unghi de 120 de grade, dacă ai intrat pe lista scurtă a cuiva spre o evaluare totală. Ca-șa-i în mall!

Reclame

2 gânduri despre “O cafeluță la mall

  1. Cel putin este bine ca preocupindu-se prea mult de imbracamintea suratelor, nu-si vor face niciun fel de grije in ceea ce priveste inteligenta lor, cum se intimpla in cazul barbatilor! Pentru ca oricit de mult ar invidia pe cineva pentru eleganta vestimentara, gradul de resentimente al unui om, nici macar nu se va apropia vreodata de cel resimtit in fata superioritatii intelectului…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s