UE – ultimul imperiu european

aguilar-arm_2Privim noi, românii, spre Uniunea Europeană ca spre Dumnezeu. Atât de mult am fost marcați de experimentul comunist încât ne aruncăm în brațele primului venit care ne arată o sticlă colorată pe la ochi. Atât de mult ne dorim noi să trăim bine, încât nu luăm în considerare că în spatele deciziei oricărui stat stau calcule cinice, care urmăresc doar câștigul. Câștig pe termen scurt sau lung, dar câștig.

Uniunea Europeană, asta pe care o știm noi, este ultima formă de imperialism european, dacă vrem să înțelegem că politica dusă de Anglia, Franța și Germania în cadrul acestei structuri este una imperialistă. Uniunea Europeană este ultima jucărie imperială a celor 3 foste mari puteri amintite. Dacă ea eșuează (UE), eșuează ultima tentativă a unor foste mari puteri europene de a domina lumea. UE a apărut ca o consecință a pierderii de către Anglia, Franța și Germania a anvergurii mondiale. La finalul celui de-al 2 – lea război mondial, când au pierdut toate coloniile, când propriile metropole au fost trecute prin foc și pară, când zeci de milioane din cei mai pregătiți oameni de pe planetă (și aceștia erau englezi, francezi, germani) au murit pe front, în uzine sau în lagăre, singura șansă de a mai conta pe scena lumii a fost ca ele, cele 3 puteri imperiale, să se unească pentru a mai putea însemna ceva.

Astfel a luat ființă Uniunea Europeană, al cărui scop este extinderea cât mai mult spre est a controlului celor 3, pentru a câștiga accesul gratuit la materii prime, la forță de muncă ieftină, dar relativ înalt calificată, dar și de-aș vinde produsele. Uniunea Europeană, adică cele 3 foste mari puteri, are nevoie de Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, statele balcanice, iar mai apoi și de fostul spațiu sovietic pentru a avea ce exploata cu sălbăticie și pentru a avea unde să-și vândă produsele.

Dacă Anglia amenință părăsirea Uniunii Europene, o face numai din dorința de a pune presiune pe celelalte două mari puteri scăpătate. Anglia nu va însemna nimic fără celelalte două. Celelalte două nu înseamnă nimic fără Anglia. Noi, est-europenii, suntem doar niște șoareci în această cursă bine întinsă, în care niște popoare ostenite de atâta luptă – ba cu turcii, ba cu habsburgii, ba cu țariștii – credeau că-și vor găsi liniștea în brațele bătrânei Europe. Ceea ce n-am știut noi, cei veniți din noaptea minții comuniste, e că întotdeauna se poate și mai rău, că răul cel mare întotdeauna stă după ușă ca să-l înlocuiască pe răul considerat o țâră mai mic.

Dacă Uniunea Europeană va eșua, și până la urmă asta se va întâmpla, națiunile din Europa vor avea soarta celor din America Latină, Africa sau Asia. Noi, est-europenii, ne-am legat ca înecatul de un pai, crezând că Uniunea Europeană e Dumnezeu pe pământ. N-am vrut să deschidem ochii și să vedem că Anglia, Franța și Germania sunt aceleași de secole, adică niște imperii care vor să domine lumea. Singura diferență față de alte secole este că lumea s-a schimbat, iar puterea e în altă parte. Acum la americani, mâine la chinezi și tot așa, până când civilizația umană își va veni singură de hac.

Reclame

Un gând despre “UE – ultimul imperiu european

  1. Reblogged this on Tolsto and commented:

    Cineva m-a întrebat ce cred despre Brexit. Eu am răspuns la întrebare acum 3 luni. Ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută, în UK, nu face decât să-mi confirme opinia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s