Ce mi se întâmplă uneori

Nu spun că li se întâmplă și altora, dar mie sigur mi se întâmplă și mi se va mai întâmpla. Soarta îmi scoate în cale diferite persoane, persoane de la care ar trebui să învăț câte ceva. Și nu știu cum se face, dar nu mă prind de asta și cum nu sunt suficient de inteligent, ajung să mă învârt în jurul propriei cozi, ca și cum mi-aș căuta propria cale. Uneori îmi ia ani să mă prind cum merg lucrurile.

E ca și cum, la naștere, ursitoarele mi-ar fi urat să nu pot progresa decât după ce învăț o anumită lecție. Și pentru că una dintre ursitoare era mai miloasă, aceasta mi-a rezervat pentru fiecare moment pe care îl parcurg câte o persoană care să-mi indice calea, dar nu, așa, pe față, ci prin indicii uneori prea fine.

Nu spun că li se întâmplă și altora, dar mi-e greu să ghicesc acea persoană care mă va duce dincolo de momentul actual. Și e greu, sincer, să ghicesc cine e. Uneori nu o găsesc acolo unde o caut, pentru că tocmai atunci aceasta se află sub nasul meu, dar nu în cercul preocupărilor mele. Asta-i problema. Și-mi pierd răbdarea până ce o dibuiesc…

Nu spun că li se întâmplă și altora, dar mi-e greu să intru în contact cu multă lume dacă eu nu sunt socializarea întruchipată. E ca și cum aș face lucruri contra ființei mele, să comunic cu cât mai mulți oameni, deși ceva din mine îmi spune zilnic că e destul, pentru că e mult steril până ce găsesc oameni adevărați. Dar ce să-i faci, că tocmai unui individ ca mine îi este dat să-și rupă gâtul printre atâția oameni, deși tot ceea ce mă definește mă ține deoparte de conexiunile fără de sfârșit.

Și-n condițiile acestea, oare nu-i e dat fiecăruia din noi să-nvețe câte o lecție care e dincolo de felul lui de a fi? Adică o persoană sociabilă să fie obligată să se retragă din miezul lucrurilor, iar una liniștită, retrasă să fie pusă în situația de a fi în tot și în toate? Așa ne învârte soarta pe degete încât, la un moment dat, nici nu mai știm cine suntem. Numai plictisitoare nu e viața…

Reclame

3 gânduri despre “Ce mi se întâmplă uneori

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s