Experiență

7a702335-0af9-47c8-8e86-adc00e4faee9Poate nu mai sunt tânăr, însă eu cred că a cam venit vremea să ne înconjurăm de oameni cu experiență într-un anumit domeniu sau altul. Uite că se fac 26 de ani de ieșirea din comunism și unele firme au căpătat ceva vechime la noi. Și acesta e un lucru foarte bun. Încet-încet începem să înțelegem ce vrea să spună vorba populară: cine n-are bătrâni, să-și cumpere. Recunosc că entuziasmul Începuturilor e bun, pentru că îți dă energie să dobori munții, dar nu e suficient ca să ai și succes. A cam venit vremea să punem accentul pe cei cu experiență. Și, slavă Domnului, unii au acumulat ceva.

Știu că sunt firme necoapte care fug de inși cu experiență. Sunt prea scumpi. Așa e! Sunt scumpi. Dar experiența acumulată de aceștia, în cei 26 de ani de junglă capitalistă, este inestimabilă. Experiența celor care și-au pus mereu întrebări, celor care și-au dorit să fie mai buni azi decât ieri și mâine decât azi, curiozitatea de a-și extinde permanent orizontul cunoașterii înseamnă pentru orice firmă un capital de o valoare inestimabilă.

Norocul nostru e că am cunoscut și o primă criză a economiei capitaliste. Cu această experiență la teșcherea, orice specialist într-un domeniu sau altul, poate mișca munții din loc. El poate vedea dincolo de ziua de azi și să anticipeze evoluții care pentru restul sunt de neconceput. Cunoașterea aprofundată, înțelegerea situației prezente, capacitatea de a fi încăpățânat când trebuie și viceversa sunt atuuri pe care orice om le capătă cu timpul, dacă timpul n-a trecut de pomană peste el, firește.

A venit vremea să punem caii înaintea căruței și să dăm Cezarului ce-i al Cezarului. A trebuit să ne învechim și noi un pic ca să înțelegem că cel mai mare tezaur este cunoașterea. Și Slavă Domnului avem deja o armată plină de astfel de exemplare. Totul e să știm să-i și folosim, să-i lăsăm să-ți pună în valoare ideile și cu siguranță toată lumea va avea de câștigat. Inclusiv cei care nu au experiență.

P.S. Bineînțeles că unii vor interpreta acest text ca făcând parte dintr-o strategie a mea, de a urmări ceva, aici sau aiurea. Îi asigur că eu sunt 100% doar instinct. Dacă vor strategii, au greșit ușa. Din păcate sau din fericire nu mă pot ridica la nivelul lor. 🙂

Reclame

2 gânduri despre “Experiență

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s