Sunt oameni…

tumblr_nkj5f8pdit1txb0oio1_1280Sunt oameni pe care doar îi vezi, trecând prin fața ta cu o viteză meteorică, dar cu o consistență stelară. Și asta se întâmplă pentru că tu nu ești încă în stare să le înțelegi parcursul. Și tu stai în urma lor, pe margine, încercând să pricepi dacă au avut vreun impact pozitiv și asupra ta. Tu stai și nu prea înțelegi nimic. Simți doar cum urechile îți zumzăie incredibil, iar ochii îți sunt plini de vederea ce deja s-a pierdut undeva, în depărtare, iar tu încerci treptat, în timp, să înțelegi ce s-a întâmplat cu tine.

Sunt oameni care deși ajung destul de sus, au grijă ca mișcarea lor rapidă să nu te rănească. Oricum ei schimbă totul în jurul lor, dar nu vor să te amărască dacă tu nu ești pregătit pentru schimbare. Și, slavă Domnului!, mulți dintre noi nu suntem pregătiți pentru nimic, darămite pentru schimbare. Și asta te impresionează, te marchează pentru că îți vine greu să crezi că aceștia nu te strivesc în trecerea lor durabilă.

Sunt oameni care dau altora senzația că au câștigat, pentru a avea și aceia gustul plăcut, deși ireal, al succesului. Aceștia sunt oamenii care au înțeles că succesul nu înseamnă totul pe lumea asta. Și-i simți cum închid ochii la defectele, erorile sau prostiile tale, pentru că ei văd în tine un dram de lumină, care te va schimba și pe tine atunci când vei fi pregătit.

Sunt oameni care nu se mai grăbesc nicăieri pentru că au înțeles înaintea altora ce merită și ce să nu faci cu viața ta. Sunt oameni pentru care să lași în urmă oameni deschiși și senini contează înmiit mai mult decât averi incomensurabile. Pentru că aceștia și-au dat seama că nu poți lăsa nimic în urmă decât oameni care au înțeles și ei ceea ce ai înțeles și tu, pe când nu mai credeai în nimic.

Sunt oameni care știu să se retragă, fără ca nimeni să-i bage de seamă, pentru că au înțeles că nu contează cum ieși ci mai ales ce lași în urma ta. Și chipurile celor luminați de prezența liniștită a acelor oameni nu face decât să ducă mai departe o zestre sacră pentru oameni, aceea de a lumina pe cât de mult pot, fără să ceară nimic.

Sunt oameni…

Reclame

3 gânduri despre “Sunt oameni…

  1. Daca ai avut puterea sa descoperi toti acesti oameni pot spune ca esti deja unul fericit! Desi sint convins in sinea mea ca realitatea este departe de-a fi aceasta si asta dintr-un simplu motiv, esti OM….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s