Un Cioloș în plus

dacian-ciolos-mediafaxMă uit la televizor și-l văd vorbind pe Cioloș. E prima dată când sunt atent la el. Știam că a fost comisar european pe agricultură. Atât știam despre el, atât știu și acum. Politica nu mă interesează absolut deloc. Excepție fac crizele politice, moment în care se umflă pipota în mine când văd la ce dezmăț și orgii se dedau politicienii noștri. Dar la noi crizele se succed într-un ritm atât de amețitor, de am toate șansele să devin expert în hoți și tâlhari. Crizele astea mă scot din țâțâni și-i blagoslovesc cu o lungă listă de înjurături, atât pe politicieni cât și întreaga noastră nație atât de fertilă în hoți, tâlhari și, în general, orice ins capabil să te dezbrace la drumul mare de tot ce ai tu, inclusiv de conștiință.

Mă uit la Cioloș și-l ascult. Nu-mi vine să cred! Vorbește cu accent ardelenesc. Și încă ce accent. Ai crede că acum l-am extras din Ungaria, din mijlocul comunității românești de acolo. Înțeleg că este absolvent de facultate. Asta mă dă total peste cap. Cum să ai facultate și să vorbești cu accent de țăran specialist în întors brazda cu plugul de lemn? În plus, are și vărsat de vânt sau pielea arsă de la vreun incendiu. Dar atât pelticoșenia sa, cât și problemele dermatologice nu reprezintă un defect. Până la urmă și Moise era bâlbâit, Churchill – peltic, dar aceste defecte nu i-au împiedicat să rămână în istorie. În cazul lui Cioloș nu cred că ne vom încânta urechile cu mari discursuri, deoarece inclusiv frazarea acestuia este una arhaic-sălăjeană.

Dar până la urmă accentul, aspectul feței nu sunt lucruri care să definească un individ. Despre Cioloș se aud numai cuvinte de laudă dinspre Bruxelles. Că a făcut, că a dres etc Ce mai, un om excepțional în accepțiunea birocrației suprastatele europene! Dar dacă nu aș ști că tocmai europenii ne-au băgat în rahatul migrator, mai-mai că i-aș da un vot în alb sălăjeanului cu farmec lingvistic retro. Altceva însă mă frapează. Că-și schimbă alegerile în câteva minute. Faptul că a renunțat la exponatul de lenjerie masculină, nu-i o așa mare tragedie. Ba din contra, alegerea inițială nu o văd ca pe un impediment – expusul anatomiei prin poze -, ci faptul că a nominalizat un copil de 29 de ani să se ocupe de sistemul de sănătate aflat la pământ. Faptul că l-a schimbat în 2 timpi și 3 mișcări spune multe despre modul în care s-a format acest guvern. Tind să cred că Cioloș nici nu știa cine-i imperbul personaj destupat, cel puțin la trup, altfel nu l-ar fi schimbat.

La Justiție e o madamă fără facultate în domeniu. Înțeleg că stimabilul nostru euro-agricultor vrea să revoluționeze modul de conducere a României. Cred că e pentru prima dată în istoria țării când acest minister urmează să fie ocupat de o persoană nelicențiată în drept. S-o fi gândit bietul Cioloș că doar un neștiutor în ale dreptului poate pune definitiv pe picioare sau pe butuci întreaga Justiție. Nici nu mai iau în considerare comportamentul doamnei justițiare în fața comisiei de specialitate. S-a făcut de cacao cum numai un aventurier fără pereche poate. Frumoasă țară, n-am ce zice!

Aud că Vasile Dâncu e în guvern. Adică unul dintre greii PSD-ului, unul dintre principalii teoreticieni ai noii filosofii a Securității Statului de după 1989, adică SRI-ul. Acum eu nu mai înțeleg nimic. PSD-ul e în opoziție sau la putere? La vremuri noi, tot noi? Aici mă refer la PSD. Asta-i noua echipă revoluționară a neprihănitului Iohannis? Dar Iohannis nu e cumva candidatul din 2009 la funcția de premier a binomului Antonescu-Geoană? Nu cumva și Iohannis e un produs al sistemului securist de după 1989? Să-mi fac iluzii de schimbare din partea domnului actual președinte? Eu nu-mi fac iluzii ci doar mă scot singur din țâțâni când văd că ăștia ne iau de proști. Nu știu de ce, dar am un feeling că nici Cioloș nu va avea viață lungă ca premier. La cum nici nu și-a început mandatul, viitorul e în culori splendide. Halal țară! Halal conducători!

4 gânduri despre “Un Cioloș în plus

  1. Organismul socio-politico-economico-religios al intregii lumii este metastaziat, chiar daca pe noi ne doare apendicele numit Romania…Boala nu are cum sa se vindece…DIRECTIA in care mergem este gresita cu 18o de grade.

  2. „Bravos natiune! Halal sa-ti fie!” 😀 Iar lovesti greu… Pacat de Gobbels de Romania….

Lasă un comentariu