De ce Londra?

Hmm! Ar fi mai multe motive pentru care Londra merită vizitată. În primul rând pentru marele ei trecut istoric şi în special pentru cei vreo 200 de ani în care englezii au sodomizat lumea. Pentru acelaşi motiv acum ei sunt sodomizaţi de asiatici şi africani. Cei 200 de ani de putere mondială se văd peste tot. Clăi de clădiri din acea perioadă te întâmpină la fiecare colţ de stradă. Sunt atâtea clădiri superbe în Londra de ajungi să te gândeşti cum au încăput toate în acelaşi oraş. În plus, infrastructura este atât de bine pusă la punct încât îţi ia puţin timp să ajungi din punctul A în punctul B al oraşului. Eu am preferat mersul pe jos. Altfel n-aş şti unde e ambasada americană sau rusă, informaţie care nu-mi foloseşte la nimic, de altfel, dar totuşi. Doar pe jos poţi descoperi un oraş. Cu orice alt mijloc e un simplu moft.
Pentru că poţi vedea la faţa locului, în diferite muzee, toate comorile furate de englezi în timp ce sodomizau planeta. Observaţie: toţi sodomizatorii fac la fel, fură. Sunt multe muzee, unele cu acces gratuit care se întind pe spaţii largi. Eu nu le-am vizitat pentru că nu am răbdare. Greşesc că nu le vizitez, dar, repet, nu am răbdare. Oricum, multe din bogăţiile lor le-am întâlnit în diferite cărţi. În plus, nu am răbdare să mă uit nici la documentare.
Pentru că poţi vedea într-un singur loc toate popoarele pământului, unele care au fost sodomizate de englezi, altele care-i vor sodomiza pe englezi. Te simţi ca la o şedinţă a ONU, cu observaţia că la această şedinţă participă oamenii simpli. De aici şi mirosurile specifice care-i însoţesc, unele dintre ele întorcându-ţi nasul pe dos. Astfel, Londra pare un imens Muzeu al Ţăranului Universal, un frumos omagie involuntar adus de englezi lui Horia Bernea.
Pentru că aici poţi cumpăra orice, deşi unele lucruri le găseşti şi în Bucureşti, hainele, de exemplu. Mai toate firmele care vând în Londra le găseşti şi la noi. În Londra găseşti poate firme de lux care nu au venit încă la noi. Dar dacă îţi plac hainele de lux poate ştii şi cum se poartă şi ai şi bani. Dacă îndeplineşti cele două condiţii, recomandabil e să-ţi găseşti un croitor de mare clasă, care să-ţi facă hainele care să ţi se potrivească. Educaţie, temperament, mod de viaţă, munca prestată sunt doar câteva din lucrurile de care trebuie să ţină cont un croitor de elită. Şi cine are bani şi gusturi nu are nevoie de branduri. E el/ea însuşi/însăşi un brand.
Pentru că e un mare centru de afaceri. Cine poate să roadă oase în acest domeniu, se va simţi în Londra ca un peşte – pardon, rechin – în apă. Cred că nu e corporaţie pe lumea asta fără un birou la Londra. Cine vrea să fie corporatist, la Londra cu siguranţă îşi va îndeplini visul.
Pentru că oraşul e într-o continuă schimbare şi imaginea sa de azi, cu siguranţă nu va semăna cu cea de mâine. Se construieşte în draci, oriunde e un petic liber, şi dacă nu e, se demolează pentru a se face. În plus afluxul de emigranţi, în special de non-europeni, face din Londra un fel de Beirut al Occidentului. Acum e momentul pentru a mai putea trage în piept savoarea lumii anglo-saxone, făuritoarea lumiii moderne, aşa cum o ştim noi. Goana asta nebună după profituri cât mai mari, cu forţă de muncă cât mai ieftină, transformă Londra – zi după zi, ceas după ceas – într-o localitate arabă. Vizitaţi-o azi. Mâine s-ar putea ca aici să găsiţi Al Londrad.

Reclame

5 gânduri despre “De ce Londra?

      1. Eu as zice ca si-o merita, istoria nu iarta. Daca s-au bucurat de ei ca sclavi atatea sute de ani acum culeg „roadele” 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s