Despre îmbrăcăminte

Nu credeam că haina-l face pe om, dar am ajuns în postura să cred că așa este. Oricum am da-o, poți să-ți faci o părere despre cineva, la prima vedere, după cum se îmbracă. Acum arta îmbrăcatului nu e cine știe ce filosofie, nu e o ikebana a hainelor. Totul e să pui ceva pe tine, în concordanță cu ceea ce ești tu. Așa se vede un incult de nu-ți dai seama! Avem o așa plăcere să compensăm lipsurile interioare prin straturi exterioare, de nu se poate. Problema e că ceea ce lipsește în interior se vede la exterior. Nu compensa mediocritatea prin haine de soi, haute couture, cum s-ar zice, pentru că urlă neîndemânarea ta.

Atunci când hainele nu te prind, tu te simți ca un elefant într-un magazin de cristaluri. Haina nu stă cum trebuie pe tine, iar tu te comporți într-un mod cam ciudat. În plus există o tendință abia ascunsă de a-i impresiona pe cei cu care intri în contact cu sumanele pe care le porți. Și nu e nimic mai fals, mai bătător la ochi decât să defilezi cu ceva ce nu e în concordanță cu felul tău de a fi. Și tocmai de aici apare problema hainelor.

Și asta vine dintr-o dorință a noastră de a fi acceptați. Și care-i primul pas sper acceptare dacă nu dorința de a impresiona. Acum și cu impresionatul ăsta este o problemă. Impresionezi dacă cei care te văd se pricep la modă. Dacă nu se pricep, atunci strici orzul pe gâște. În domeniul vestimentar e atât de neînsemnată granița dintre bun-gust și kitsch încât, uneori, nici nu o poți sesiza. Dar asta nu se întâmplă cu toți oamenii ci doar cu cei care privesc mai mult spre exteriorul lor decât spre interior.

Habar nu am cum ar trebui să mă îmbrac, ce culori ar trebui să combin, ce nădragi merg cu ce cămășuică sau ilic, dacă cingătoarea trebuie să o compatibilizez cu șoșonii. Și tocmai din acest motiv merg pe linia minimei alăturări. Nimic extravagant, nimic îndrăzneț, ci doar ce e compatibil cu felul meu de a fi. Dacă la o întâlnire, de orice fel, nu sunt conștient cu ce sunt îmbrăcat, atunci cred că e perfect. Până la urmă vestimentația ideală e aceea care nu e mai importantă decât specimenul uman care o poartă. În rest hainele nu sunt decât niște consumabile. Așa că ai grijă ce porți. Hainele spun multe despre tine, cel ascuns în interior.

Anunțuri

3 gânduri despre “Despre îmbrăcăminte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s