Fetele de pe drumurile noastre naționale

Ajung destul des să le văd de la distanță. De când nu mai ascult nimic în mașină, atenția mea stă mereu trează. Mereu e ceva care-mi poate reține atenția. Printre acestea și acele făpturi ciudate de pe drumurile noastre naționale. Acele fete care ajută la distribuția uniformă a diferitelor boli pe întreg teritoriul țării, ba, ce zic eu, al lumii. De când toate granițele au explodat, nu mai există o boală specifică unei zone. Până și bolile s-au internaționalizat, în acest galop fără respiro al multiculturalismului.

Și cum spuneam, văd adesea fetele cum stau pe marginea drumurilor. Din goana mașinii reușesc să le disting mai mult formele decât chipurile. Toate sunt marcate de sărăcia care a venit la pachet cu lipsa de educație. Slabe sau grase, dar întotdeauna diforme, îmbrăcate după ultimul răcnet al modei de talcioc, se proțăpesc la margine de drum în așteptarea mușteriilor avizi întru integrare europeană și mondială. La cât de multe sunt e clar că solicitanți nu lipsesc.

Fie vreme bună, fie vremea rea ele sunt prostituate până la moarte și dincolo de ea, vorba imnului dinamovist. Nefericite sau nu, distruse de o viață care le-a luat la șuturi de la primele priviri în sus, ele nu au avut decât să se aplece pentru a deveni ceea ce unor bărbați le convine, simple materiale de uz extern.

Dacă cineva își imaginează ca fetele astea sunt de capul lor, se înșeală amarnic. Din goana mașinii am văzut deseori mercedesuri sau bmw-uri negre care opresc din rondul lor pentru a strânge banii recoltați de la șoferii iubăreți. Asta în timp ce mașinile de poliție le lasă în plata Domnului, oamenii legii fiind preocupați de cei care depășesc viteza și în nici într-un caz de sclavele drumurilor noastre naționale.

Indiferent cum ai lua-o ele nu au nicio viață și nici nu pot avea. Oricum ele au luat-o pe panta fără întoarcere a vieții, fiind prea învechite în rele pentru a le putea preface cineva măcar în oameni simpli. Sunt atât de cangrenate pe interior de viața amară pe care au dus-o încât nu pot răspunde decât cu ură și răzbunare oricărei persoane care le-ar întinde o mână. Și cum sărăcia la noi merge mână în mână cu prostia sunt toate șansele ca țeava care alimentează prostituția de drum național să gâlgâie necontenit pentru a confirma ceea ce e confirmat de mult, că cercul ăsta vicios este veșnic.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s