Să zicem că ești cineva important…

Să zicem că ești cineva important, nu contează cine. Oricum, ești un Nume. Ai o poziție însemnată, o groază de lume roiește în jurul tău neprecupețind niciun efort să-ți pună ideile în practică, indiferent dacă ele sunt sclipitoare sau nu. Ești un om recunoscut și răs-recunoscut ca o personalitate marcantă în domeniul tău, care reușește în tot ceea ce-și propune.

Ești acel om care atunci când apare într-o adunare, oricare ar fi aia, se face liniște și în funcție de ceea ce spui tu, vorbesc și ceilalți. Ești ca un dirijor care dă tonul în tot și în toate, iar cei din orchestră își acordează instrumentele în funcție de ceea ce vrei tu de la ei.

Oare tu, acest om important, stând de vorbă cu acești oameni, mai mici decât tine, firește, nu ai avut niciodată senzația că vorbești la perete, că de fiecare dată ceilalți nu fac decât să aprobe sau să să tăgăduie, în funcție de ceea ce trebuie aprobat sau tăgăduit? Oare de câte ori nu ai avut senzația că albul revendicat de tine e negru, după regula curat murdar, coane Fănică?

Oare în acest interval de timp, mai lung sau mai scurt, asta depinde de conjuncturi, nu ai avut senzația că oamenii cu care vorbești seamănă cu o mâță care toarce pe notele tale fără să o mângâi? Oare cât de plăcută trebuie să fie senzația să vorbești cu tine însuți de față cu alții? Oare câtă satisfacție trebuie să ai ca orice spui tu să fie îmbrățișat de urgență ca pe o viziune pe care o are un pământean?

Oare nu ți-ai pus niciodată întrebarea de ce, de când ești tu Mare, te scufunzi încet dar sigur în posomoreală, de ce viața nu mai are niciun gust, de ce totul e așa de previzibil și anost? Te-ai gândit vreodată că în jurul tău au rămas doar cei care nu te contrazic ci doar îți ridică mingile la fileu așa cum vrei tu, iar cei care jucau și altceva, de mult sunt apuși din lumea ta? Ia gândește-te…

P.S. Așa ceva nu există. Oare ce mi-o fi venit?

Reclame

2 gânduri despre “Să zicem că ești cineva important…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s