Mai învățăm?

Eu unul nu. Și o spun cu subiect și predicat. Eu nu mai învăț nimic. Doar îmi cultiv pasiunile. Nu știu cum se face dar am multe. Adică am făcut destul de multe lucruri în copilărie astfel încât am mereu o bază de comparație. Oricum am lua-o, ca adulți suntem cea mai bună proiecție a propriei noastre copilării. Că a fost mai fericită sau mai puțin, de acolo ne tragem seva acțiunilor noastre. Cu cât ne-au fost primii ani mai colorați, cu atât preocupările noastre prezente sunt mai variate.

Și dacă stau bine și mă gândesc, în copilăria mea a fost un haos total. Nimic ordonat, nimic urmărit de-a fir a păr, nicio pedeapsă pentru vreo treaptă neurcată. A fost o copilărie fără program dar cu multă interacțiune. De toate felurile, de la copii până la adulți și ce m-a fascinat cel mai mult a fost entuziasmul afișat și trăit de oamenii ce nu-și propuneau doar să-și numere banii.

Așa că eu am învățat la vremea mea, adică în copilărie. Acum nu fac decât să-mi desfăt pasiunile. Nu știu dacă am mai multe sau mai puține decât alții, dar cert e că mă proiectez permanent în trecut, de unde îmi vine motivația pentru prezent. Acolo am înmagazinat toți mentorii mei, pornind de la mama, trecând prin bunica maternă și terminând cu cel mai neînsemnat om pe care l-am ascultat fie și la moara din satul bunicilor sau până la profesorii ce se bucurau că au cui da din ceea ce au ei.

Deci nu mai învăț. Și asta pentru că nu mai pot. Sunt burdușit de pasiuni. Dacă aș mai învăța m-aș simți rușinat față de toți cei care au investit, atunci în copilărie, măcar un zâmbet sincer. Și eu nu pot să le înșel așteptările lor de atunci. Mă concentrez pe neînvățare pentru că am atâtea lucruri de făcut, atâtea locuri de explorat, atâția oameni de cunoscut încât nu pot să mai fac nimic dincolo de ceea ce-am învățat în copilărie.

Reclame

Un gând despre “Mai învățăm?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s