Ce vrem de la viață

Dacă ajungi să prinzi câteva cicluri de creștere și descreștere ale propriei tale vieți, ajungi să te bucuri de fiecare moment într-un mod ponderat. Te bucuri când îți merge bine, dar cu măsură. Te pregătești să te bucuri, când îți merge mai puțin bine, deoarece știi că toate sunt ciclice, că după noapte urmează zi și că în fiecare zi e o dimineață liniștită.

Cel mai surprinzător lucru e legat de simplitatea sentimentelor care te străbat odată ce-ți străbați tu viața. Începi să-ți separi apele, înțelegi cine merită interesul tău, ce clipe trebuie cu adevărat memorate și cât să aloci schimbării tale. Înveți din ce în ce mai bine să nu-ți mai spulberi sentimentele pe mai te miri cine și, mai mult decât atât, îți dai seama că nimic nu contează. Dar aici e paradoxul. Cu cât conștientizezi nimicul, cu atât înțelegerea și acceptarea te guvernează mai mult și o dorință de a nu răni pe alții, deoarece ai trăit și tu în zadarul lor.

Simți cum toate barierele care te înconjurau cad una câte una și asta nu pentru a exploda în mii de feluri ci pentru a da frâu liber naturaleții tale. Și tu nu vrei nimic, deoarece știi că ceea ce aveai de obținut ai deja și că ceea ce urmează e să nu vatămi pe nimeni în ultima parte a vieții tale.

Furtunile s-au depărtat, tu privești apele care s-au liniștit, îți usuci hainele și, din când în când, îți mai dai jos barba, deși știi că nu contează, deoarece te mănâncă. Apoi îți umpli timpul cu ceva pentru că știi că nu vei fi singur. Mai sunt și alții care-și vor depăși în zadarul spre a se îndeplini nimicul. Și ești liniștit…

Reclame

2 gânduri despre “Ce vrem de la viață

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s