De ce depinde succesul în viaţă

Deşi, zi de vară până-n seara, ni se spune că toţi suntem la fel, că toţi avem aceleaşi şanse în viaţă, ceva îmi spune că lucrurile nu stau chiar aşa. Aveam şi eu îndoielile mele, ceva-mi spunea că nici eu nu sunt făt frumos cu stea în frunte, că nu sunt coborât cu hârzobul din cer. Acel ceva sunt toate formele de comunicare din ziua de azi. Indiferent dacă te uiţi într-o revistă, într-un ziar, la TV sau pe un panou publicitar, niciodată n-ai să vezi celebrată viaţa prin intermediul bătrânilor, supraponderabililor sau a persoanelor cu handicap mental ori fizic.
Pur şi simplu nu există nicio analogie, în lumea în care o trăim, între succes, bogăţie sau fericire şi persoanele care nu pot intra într-un tipar unic, tiparul frumuseţii, tinereţii şi a perfecţiunii fizice. Păi, în aceste condiţii, persoanele cu o trăsătură considerată de majoritate defect, ce şanse are să reuşească în viaţă, să se bucure de atenţia celorlalţi, dacă nu se mulează perfect în acest pat al lui Procust, al succesului deplin?
Tocmai din acest motiv e atât de greu să vezi oameni bătrâni, supraponderali ori cu defecte fizice sau psihice care să debordeze de energie sau încredere. Am croit lumea asta atât de bine încât o femeie îmbidonată, cu inteligenţa unei găini, obţine tot ce vrea, în timp ce un om nu prea dăruit de natură să se lupte o viaţă întreagă să obţină recunoaşterea celorlalţi şi să nu se bucure niciodată de aceasta.
Oare câţi oameni minunaţi, având un ambalaj nu prea reuşit, nu se chinuie în viaţă, în timp ce orice popândău uman, un pic mai deştept decât o piatră, obţine tot ce vrea? Nu zic ca lumea e nedreaptă ci doar că e total indiferentă la tot ceea ce nu o interesează şi prin urmare creează un deserviciu celor care au defecte de care nu sunt responsabili în mod conştient.
Dacă succesul în viaţă nu ar depinde atât de mult aparenţe, atunci cu siguranţă am vedea pe stradă oameni cu adevărat pozitivi. Dar cum suntem mânaţi doar către aperenţe, şansa de a fi înconjuraţi de oameni liniştiţi şi mulţumiţi, e la fel de mare ca un câştig iminent la Loto. Restul nu e decât frustrare.

Reclame

4 gânduri despre “De ce depinde succesul în viaţă

  1. ambalajul perfect e o povara destul de grea. majoritatea celor mai putin dotati la exterior admira frumusetea doar pe ecrane, dar unuia din acelasi colectiv nu i-o iarta. e curios ca de multe ori acesta nici nu-si da seama de unde i se trag necazurile 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s