Poporul de amazoane

Aud că s-au tras la sorți meciurile de la Roland Garros. Avem cinci femei și niciun bărbat. Măi să fie! Iar niciun bărbat? Aproape că m-am obișnuit ca numele României să fie dus peste hotare doar de femei. Indiferent la ce sport te-ai uita, ai să vezi aproape în exclusivitate doar femei făcând performanță. Se pare că bărbații români sunt incapabili să performeze în sport.

Sunt zeci de ani și prin urmare multe olimpiade, campionate mondiale și europene, în care performanță constantă înregistrăm doar prin femei. Gimnastică, atletism de toate culorile, caiac, canoe, scrimă, sabie, tenis, sporturi de echipă de toate formele etc ne aduc nouă glorie dacă participă femei. Dacă vine vorba și de bărbați, rezultatele sunt mai mult icnite. Ei mai mult participă dar nu câștigă nimic. Câte un bărbat la gimnastică, unul la sabie, altul la tenis fac performanță din ani în Paști.

De aici trag concluzia că suntem un popor de amazoane în care bărbații sunt buni doar de prăsilă, ca să nu rămânem fără femeiele competitive. Și cum în ziua de azi sportul este o reflexie a stării unui popor și cum sportul a înlocuit războaiele, atunci doar în arenă popoarele își mai pot câștiga gloria. Așa că pentru mine comportamentul aproape neobservabil al bărbaților români în sport spune multe despre noi ca națiune, despre faptul că ne mulțumim cu puțin, că ne umilim în fața oricui și că avem o adevărată artă de a ne uita obârșia o dată ce-am trecut dincolo de granițele țării.

Într-un popor în care bărbații nu sunt în stare de mari performanțe, deoarece le lipsesc biluțele, e normal să vedem multe femei care-și exprimă supremația. Și avem atâtea exemple de femei bărbătoase (majoritatea Elene), de la Elena Cuza, Elena Lupescu, Elena Ceaușescu, până la ultima pe listă, cu voia dumneavoastră, Elena Udrea. Se pare că suntem un popor de Vitorii Lipani ce-și ascut baltagul într-un protecția propriei lor ființe, deoarece bărbații nu sunt în stare de nimic, nici măcar să câștige o amărâtă de competiție sportivă (fie ea și mondială), unde nu ți-e pusă viața în pericol, ca-ntr-un război pe bune.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s