De ce ți-e frică nu scapi

Toată viața am fugit de uniformizare și se pare că nu am nicio șansă să scap de ea. Nu e vorba că m-aș uniformiza cu cineva sau cu ceva anume. De parte de mine asta. Oricum fug de orice etalon ca dracul de tămâie. Despre altceva e vorba. Bucureștii sunt sub o puternică ofensivă Mega Image. Dacă nu ești atent, în timp ce treci strada, s-ar putea să vezi răsărind un nou magazin. O să ajungem să ne împiedicăm de magazinele belgiene, ba, ce zic, cred că în oraș nu vor mai fi decât magazine Mega Image, iar noi, bucureștenii, vom lucra cu toți în același loc.
Mă și văd plasator de produse pe raft, trăgându-le pe alea din spate, firește că mai vechi, în față. Salariul pe care-l voi primi îl voi cheltui cumpărând produsele de la Mega Image, pentru că în oraș nu va mai exista niciun alt magazin. Ne vom îmbrăca toții în aceeași uniformă, de ne-or confunda americanii cu noul popor chinez. Vom fi un fel de chinezi fără de Mao.
Și apoi unde ne vom petrece vacanțele? Firește că în parcuri tematice Mega Image. Păi n-a distribuit lanțul de magazine cartoane cu toate animalele pământului? Ne vom relaxa privind la leul din sigla companiei. Păi bâlciurile de altădată din Orășelul Copiilor vor fi un moft pe lângă aceste locuri de distracție în masă.
Cât s-a chinuit Ceaușescu, săracul, să ne uniformizeze și nu a reușit. Un sfert de veac tot ne-a frecat ridichea vorbindu-ne de binefacerile uniformizării. Toți la fel, gândind la fel, mâncând același lucru și purtând aceleași țoale monotone. El n-a reușit pentru că ne-a ignorat sentimentele. Mega Image ține cont de ele și ne transformă în poporul Mega Image, unde nimeni nu crâcnește ci muncește. De la 8 dimineața la 11 seara. Ce bine e în capitalism! Capitalismul, cealaltă față a comunismului.

5 gânduri despre “De ce ți-e frică nu scapi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s