Beauty box

În filmul „Ce-și doresc femeile” Mel Gibson se supune unui adevărat supliciu pentru a intra în pielea femeilor. După mintea lui creață, pentru a înțelege ce e în mintea sexului frumos e suficient să faci ce fac ele. Nimic mai simplu! Dar oare merită? Să vedem ce avea minunatul actor în cutia cu produse de îngrijire și înfrumusețare feminină. Ceară epilatoare, o pereche de dresuri, un ruj, o cremă de față și, pare-mi-se, plasturi de ucis punctele negre. Ah, era să uit! Foehnul! Minunatul foehn de uscare a părului înmiresmat.

Și uite că se găsise un om dispus să treacă și el prin ce-a trecut actorul dar a spus pas din mai multe motive. Să le luăm pe rând. În primul rând el nu suportă ceara, nici cea debitată de albine și nici cea în sub formă de lumânări. În condițiile date ce-am mai putea zice despre ceara depilatoare? Nimic! Nu o folosește pentru că și-ar putea provoca traume fizice și psihice. În plus, rămas fără podoaba corporală ar înlemni de frig pe de o parte, iar pe de altă parte ar aluneca hainele de pe el deoarece ar fi la fel de velin ca un caiet de dictando neînceput.

Apoi dresurile nu-i spun nimic bun. Dacă dezmiriștit i-ar fi frig, cu dresuri el crede că i-ar fi prea cald. Încercarea de a împăca cele două lucruri e sortită eșecului. N-are să poată și pace. După părerea sa dresurile sunt granița dintre o lume și alta. Seamănă cu pelerina lui Rumburak din „Arabela”, care te duce dintr-o lume în alta și el nu dorește asta. Și apoi el poartă de obicei blugi. Blugii și dresurile nu fac casă bună.

Despre ruj nici nu vrea să vorbească. Păi la cât de mult dorește să treacă neobservat, rujul n-ar fi decât o negare a propriilor convingeri, o formă de a se flagela în public. La cât de îndemânatic este să traseze o linie dreaptă, îi e teamă că, după ce-l va folosi, va semăna cu un apache pregătit de război și nu de înțelegerea femeilor. Deci, nici nu se discută.

În ceea ce privește crema, aici el consideră că subiectul este deja redundant. La ce ten are orice cremă nu ar reprezenta decât o ofensă adusă sieși. Nu are ce hidrata. Este suficient de hidratat de către natură. Poate cel mult să-și facă o mască numai bună ca să se-ascundă în spatele ei și astfel deghizat să spargă vreo bancă. Dar lui îi e teamă că ar fi absorbită de tenul său blestemat și așa ar fi deconspirat foarte ușor. Deci, nici asta nu merge.

Au mai rămas plasturii contra punctelor negre. Aici mai vii de-acasă! Așa ceva ar putea folosi cu siguranță. Dar ce te faci dacă-i uită pe nas și iese astfel în lume? Or să creadă oamenii că are probleme de respirație. Poate astfel și-ar explica și ei de ce vorbește așa de puțin uneori.

Păi dacă așa stau lucrurile, unde o fi cutia aia minune pentru femei, să-și pună mai repede plasturii pe față? Poate scapă și el de ingrata situație de a vorbi mereu. Nu, că femeile vorbesc mult! La naiba! Nu poate folosi chiar nimic?!

A mai rămas foehnul. Dar despre foehn nici nu știe ce să mai spună…

Anunțuri

3 gânduri despre “Beauty box

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s