A fi femeie

În zilele noastre a fi femeie nu-i lucru ușor. Conform calapodului orice femei trebuie să se afișeze în fiecare zi într-o altă vestimentație și, dacă se poate, să nu poarte de două ori aceeași rochie, fustă sau pantalon. Din acest motiv se creează în mentalitatea femeii preocuparea, care treptat se transformă în îngrijorare și sfârșește prin a fi obsesie, de a fi mereu unică. Bătaia asta de cap e cu atât mai mare cu cât ea trebuie să fie total diferită de orice surată a ei.

Și uite așa s-a creat o specie de om care vânează tot timpul magazinele de haine și asta nu dintr-o dorință venită din forul ei interior ci sădită de canoanele sociale. Dacă bărbatul trebuie să fie un pic mai frumos decât dracul, femeia nu se bucură de aceeași favoare. Femeia trebuie să se dea mereu peste cap pentru a satisface și cei mai pretențioși bărbați. De parcă bărbatul s-ar pricepe la modă, femeia se specializează în combinarea ideală a tuturor culorilor și a tuturor obiectelor de vestimentație, scopul fiind de a-l lăsa pe bărbat fără suflare.

Realitatea e un pic diferită însă. Cei mai mulți bărbați, și printre aceștia mă număr și eu, nu au nicio treabă cu moda. De cele mai multe ori ei nici nu sesizează o nouă coafură a femeii, ce să mai vorbim de haine sau cosmeticale. Această crasă incultură vestimentară a bărbatului ar trebui să-i dea de gândit femeii și să înțeleagă faptul că sexul tare nu se preocupă de finețuri exterioare. Pentru bărbat hainele au mai mult un rol utilitar. În cel mai bun caz hăinuțele de pe o femeie îi vor provoca acestuia doar pofte carnale.

Și acest efort permanent de a fi frumoasă și unică adâncește în sufletul femeii ideea de insatisfacție. Dorința asta de a atrage permanent privirile nu poate avea nimic bun în ea. Cum fiecare din noi suntem supuși legilor fizicii, așa și femeia va simți pe pielea ei trecerea anilor. Din acest motiv nici cele mai reușite haine nu o vor mai menține în atenția lumii ci vor provoca doar reacții de compătimire, de genul: Din spate liceu, din față muzeu.

De aia mă întreb dacă acest larg evantai de stări sufletești prin care trece femeia, de la o clipă la alta, nu e și consecința faptului că noi toți suntem sclavii clișeelor sociale și o supunem pe ea unui permanent concurs de frumusețe, neținând cont de faptul că valoarea unui individ nu ține de aspectul său exterior ci de fragila combinație dintre inteligență, educație și temperament.

Reclame

6 gânduri despre “A fi femeie

  1. …..fragila combinație dintre inteligență, educație și temperament.-imi place cum le-ai combinat, insa toate acestea se reflecta si in modul in care te imbraci, ca femeie . Ca barbatii…. :)))

  2. Foarte corect ce-ai spus! Încercăm aproape tot timpul să impresionăm prin felul în care arătăm, dar, uneori, ne aranjăm frumos şi pentru noi, pentru a ne simţi noi bine. Îmi plac ideile tale. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s