Ce să aleg?

Sunt indecis. Nu știu ce să aleg. Dacă trebuie să aleg între a conduce noaptea pe drumul de întoarcere, pe ploaie torențială, având în față 5.000 de tiruri sau a conduce tot noaptea, dar pe lună plină, având în față aceleași 5.000 de tiruri, în timp ce un vânt turbat aruncă zăpada pe șosea sub forma unor rotocoale, de crezi că Dumnezeu tocmai atunci și chiar acolo fumează, eu mă declar indecis. Mi-e imposibil să aleg între aceste două opțiuni de nerefuzat.

Și-ntr-un caz și-n celălalt sentimentele care te parcurg după ce ai ajuns la destinație sunt aceleași. Ajungi să apreciezi valoarea prăfuită a oricărui lucru sau ființe care te înconjoară. Dacă până atunci viața ta poate decurgea molcom și nimic nu părea ieșit din comun, iar tu te considerai nemuritor, dintr-o dată vezi altfel viața.

Dar ce te faci când episoade ca cele de mai sus se repetă iar și iar? Păi cât de mult poți să prețuiești tot ceea ce te înconjoară? În ritmul acesta ai să ajungi cel mai sensibil om de pe Terra. N-ai să mai rupi un fier de iarbă sau să calci nepăsător o gânganie, pentru că tu ai să te gândești la dreptul plantei și al micii ființe la viață. Și atunci ce-i de făcut? Cum nu tu decizi câte tiruri ai să mai întâlnești sau câte ploi sau vânturi turbate or să te mai podidească, ce-ți mai rămâne de făcut? Poate doar să le accepți pe toate așa cum sunt și să te aventurezi la drum chiar și când afară e soare, vizibilitate ca-n palmă, iar cele 5.000 de tiruri sunt retrase în garaje pentru că e vreo sărbătoare națională. Cel puțin atunci ai să te bucuri de condus și ai să treci în goana mare pe lângă orice fir de iarbă sau gânganie, pentru că nu noapte, nu ploaie, nu zăpadă și nu tiruri…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s