Anii din urmă a unui om rău

Anii îi ai după cum ți-i faci. Și de ceva vreme are parte de ani buni. Încearcă să învățe din ceea ce vede în jurul lui, din ceea ce trăiesc alții și mai ales din ceea ce poate duce el mai departe. Anii ăștia buni sunt așa cum și i-a făcut, nu singur, pentru că a avut parte de oameni deosebiți. Nu știu cât de mult a contribuit el la facerea acestei lumi, lumea lui interioară, dar cu siguranță s-a bucurat să poată fi contemporan cu mulți oameni valorosi.

Acum, când stă și rememorează cele petrecute, își dă seama că are plăcerea să cunoască oameni minunați. Fie la muncă, fie în viața privată, fie în cercul mai larg al rubedeniilor, el ajunge să interacționeze cu oameni mai presus de sine. Poate uneori nu arată recunoștința sa, dar cineva acolo sus îi e martor că fiecare întâlnire cu acești oameni minunați lasă în el urme adânci.

De fiecare dată după ce are parte de o nouă experiență, ajunge invariabil să-și spună că este un om rău. La început îl râcâia această constatare amară, dar acum acest lucru îl face să zâmbească din ce în ce mai larg. Spun asta deoarece conștientizarea de către el a faptului că e om rău nu înseamnă decât mici revelații care-i spun unde se află și ce poate să mai facă acum cu viața sa. Și, sincer vorbind nu regretă deloc răutatea asta a sa, deoarece s-a raportat doar la oamenii care pot da, pot face și mai ales pot înțelege mai mult decât poate el în orice domeniu. De aia i-a și admirat și de aia întâlnirile cu ei el le-a salvat în Arhiva lui ambulatorie de Aur, pentru a putea să spună povestea lor și altora.

Pentru el viața asta e frumoasă atunci când fiecare zi trăită înseamnă încă o mică transformare, când simte că nu trăiește doar pentru a exista o mai lungă perioadă de timp. Din acest motiv se uită la anii ce vor veni cu ochii mari deschiși pentru că știe că viața este minunată atunci când ai parte de oameni așa cum sunt cei din rândurile de mai sus. Iar eu, omului cel rău, nu-i mai doresc nimic. Are și așa parte de experiențe memorabile. Sănătos să fie, capabil să le înțeleagă și apoi să le împărtășească și altora. În rest ar trebui să mă apuc de fumat. Pipă…

Anunțuri

5 gânduri despre “Anii din urmă a unui om rău

  1. „Fumatul dauneaza grav sanatatii !” cum zicea un clasic in viata. Un an nou cu bucurii ! La multi ani !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s