Aș fi votat…

Aș fi votat dacă aș fi avut cu cine și dacă aș fi avut de ce. Dar așa… În țara în care bandiții au pus mâna pe tot, în care nu mai poți respira fără să simți mirosul parfumat al oricarui cocalar realizat, a vota înseamnă să fii masochist.

Aș fi mers la vot dacă țara asta nu ar fi 100% pe mâna bandiților. Trăim epoca bandiților, a celor care au pus mâna pe toate și mai ales pe putere. E vremea în care politica a devenit obiectul lor de troc. Parlamentul nu mai reprezintă România ci bandiții care nu au mai încăput în pușcării. Și asta mă irită cel mai tare. Cum să lași așa mândrețe de bandiți dincolo de porțile Rahovei? Păi dacă nu e loc pentru toți acolo, de ce nu putem gratii direct la casa lui Ceaușescu, recte Palatul Parlamentului, pentru că bandiții noștri să se simtă ca la „facultate”.

Aș fi votat dacă măcar unul dintre canditați ar avea o șansă cât de mică să schimbe România. Poate ar fi fost Monica Macovei în această ipostază, dar știu că nu suntem pregătiți să fim conduși de o femeie. Suntem prea înapoiați ca să vedem o femeie dincolo de stereotipurile masculine. Aș fi votat-o pe Macovei dacă aș fi știu că măcar ar fi creat un curent nou care să arate că țara asta mai are o șansă de salvare. Dar ce pretenții să ai de la o țară în care milioane de oameni nu fac decât să stea cu mâna întinsă așteptând ajutoarele de la stat.

Aș fi votat dacă în campania electorală n-aș fi văzut doar știri despre DNA. Mai rămâne să-mi fac timp să merg la vorbitor ca să-i văd pe candidații la președinție. Despre ce vorbim aici? Despre o țară de bandiți care au schimbat ciclul birou-pat cu ciclul parlament-pușcărie? Suntem un popor de bețivi. Am schimbat dependența de lene cu dependența de pușcărie.

Și până la urmă de ce-aș fi votat?…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s