Greu să fii femeie

Mă uitam prin dulap să văd ce-mi mai face costumul. Face bine. Mai vine o nuntă, un botez, un eveniment mai mult sau mai puțin de business și trebuie să fiu la 4 ace. Scot costumul, pun o cămașă și o cravată și iată-mă-s ca scos din cutie. Nu e mare bătaia de cap. Costumul mă scoate din belele și unde mai pui că par și elegant. Ce face un costum dintr-un bărbat!Mai mare dragul!

Dar ce te faci când la aceleași eveniment trebuie să meargă o doamnă sau o domnișoară? Atunci să te ții. Dacă te respecți, și de obicei destul de multe femei pe care le cunosc se respectă, nu poți să te prezinți la momentele mai sus menționate în aceeași rochie și pereche de pantofi. Trebuie mereu să faci tot felul de combinații, pentru ca în ochii celor care te vor judeca să treci examenul vestimentar.

Ne place, nu ne place, peste tot există o poliție a modei care ia la tocat pe cei care se afișează într-un loc public. Bărbatul, dacă nu e posesor de burtă, scapă repejor de critici. Când vine vorba de femei lucrurile se complică. Nu e suficient ca domnița să arate fizic fără cusur și, în plus, să aibă din născare anumite părți anatomice mai vizibile, ea mai trebuie să și le asorteze cu niște haine deosebite.

Dacă sunt 2 evenimente la interval scurt de timp, nici nu se pune problema să vii la fel îmbrăcată și nici să-ți treacă prin cap să-ți schimbi doar pantofii, geanta și după caz cureaua. Cu siguranță se va observa că porți aceeași rochie, chiar dacă încerci să o ascunzi sub un voal de efect, și vei fi crunt judecată. Și azi așa, mâine așa, dacă te bucuri de prea multă popularitate, s-ar putea să ajungi la sapă de lemn. Păi cum nu! Fiecare ieșire presupune alte investiții. Alți pantofi, altă rochiță, altă poșetuță, alți bani… Dar unde e distracția? Păi nu?

Eu am înțeles că obrazul subțire cu cheltuială se ține, dar nici chiar așa! Intră biata femeie într-o spirală a cheltuielilor din care nu o mai scapă nici FMI-ul. Și atunci unde e egalitatea dintre bărbat și femeie? De ce el scapă ieftin cu același costum purtat la mai multe paranghelii, pe când biata femeie trebuie să-și toace nervii și banii pentru a găsi noi modalități de afișare publică? Uite că am ajuns și eu, un bărbat insensibil, să înțeleg cum se pune problema. Greu mai e să fii femeie în ziua de azi, zău așa! Mie îmi spui!?

Reclame

5 gânduri despre “Greu să fii femeie

  1. E frumos, mai, Tolsto ! 😀
    Toata alergatura vine dupa ce ti-ai imaginat evenimentul cap-coada, si reactiile, comentariile, cum iti fluturi genele sau rotunjesti gurita ca pentru un selfie, invidia celorlalte si rasul excitat de privirile lacome ale barbatilor :)))) E fain de tot sa fii femeie !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s