E vremea

De când mi-am luat inima-n dinți și am îndrăznit să îndrăznesc (sic!) a scrie, o perioadă mi-am urcat articolele și pe Facebook. De câteva zile am renunțat la acest gest. Nu e greu să spun de ce. Există o mare diferență între blog și Facebook. Dacă amândouă promovează un om, modul în care o fac e total diferit. Așa cum există o lume a Fecebook-ului, așa există și o lume a blogului. Nu neg că există și părți în care cele două lumi merg mână-n mână. Dar de cele mai multe ori sunt două lumi paralele, care nu se vor întâlni niciodată, nici măcar la infinit. Ceea ce înseamnă că aici legile fizicii nu se aplică.

Facebook-ul este pentru ochi, blogul e pentru minte. Ca orice om parcurgi în viață un drum. La început contează mai mult pentru tine partea exterioară, deoarece e foarte important pentru tine să cunoști cât mai multă lume, să experimentezi cât mai multe senzații, adică emoții. E perioada ta cantitativă când te raportezi la cei din jurul tău prin modul în care te-mpaci cu lumea.

Vine apoi o vreme când exteriorul, oricare ar fi acesta (al tău, al modului în care ești perceput etc) nu mai e așa de important. Atunci îți spui că trebuie să faci anumite schimbări. Nu ai de unde să știi ce vei face, dar ideea e că vei face. Ți se transmite asta într-un mod inconștient. Dar ești sigur de asta. Simți că de curaj nu duci lipsă și că îți dorești mai mult decât expunere în ochii celorlalți. E momentul în care egoismul își dă mâna cu propria experiență și într-un mod ciudat dorința de a împărtăși ce ai tu mai valoros biruie.

Acum e momentul în care spui stop lucrurilor nesemnificative și te arunci ca un uragan spre zona vieții profunde. Nu închizi Facebook-ul, deoarece nu vrei să vezi totul în alb și negru, ci doar separi apele. Alegi de partea cui să fii pentru că tu știi că vremea superficialității a trecut și că a venit vremea în care trebuie să dai înapoi ceea ce ai făcut. Iar blogul este o modalitate prin care îți plătești datoriile. Pe tine datoria nu te interesează. Te preocupă mai mult să dai din ceea ce ai tu cel mai de preț: voința de a nu indiferent. Și știi că va fi bine. Întâi te-ai împăcat cu lumea, acum te-mpaci cu tine și în final ai să-ndrăznești cu Dumnezeu. De un lucru ești sigur acum, că lumea ta e-n tine…

Anunțuri

10 gânduri despre “E vremea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s