Niște alte femei

Uite că există și din acestea și treaba cu ele e foarte complicată. Dacă un bărbat trebuie să fie un pic mai frumos ca dracu’, la femei nu-i tot așa de simplu. O femeie dacă nu e frumoasă, mai are puține căi de atac, adică de succes în viață. Cum spuneam, un bărbat cucerește de obicei prin personalitate, de aceea aspectul lui exterior nu contează atât de mult. De aia nu am auzit de bărbați care să se plângă de asta. Dar când vine vorba de femei, situația devine comică, dacă nu ar fi dramatică

Ar cam fi două categorii de niște alte femei. Unele care se resemnează și devin pâinea lui Dumnezeu, concentrându-și toată atenția, adică dragostea, asupra copiilor, dacă îi are, sau pisicii, în celălalt caz. Dar mai avem niște alte femei care trec neobservate din punct de vedere fizic. Sunt femeile care nu suportă ideea că bărbații nu le bagă în seamă și își consumă toată energia pentru a reuși în lumea acestora. Cu alte cuvinte, tot ceea ce face o femeie, indiferent de cum arată, face pe baza sentimentului.

În primul rând umblă neglijent îmbrăcate. Chiar și atunci când cred că s-au îmbrăcat cu gust, ele tot neîngrijite par în ochii celorlalți. Suferind din cauza neatractivității căpătă trăsături de bărbat. Le vezi foarte des în pantaloni, cu mâinile în buzunare, umblă cocoșate și ajung să adopte frizuri din ce în ce mai băiețești, cu mult breton și cu priviri ștrangulate pe sub breton.

Cum o femeie se caracterizează în primul rând prin sentiment, la fel fac și ele, dar într-un fel aparte. Își canalizează toate sentimentele pentru a face viețile celor din jur un calvar. Sunt permanent nemulțumite de tot și toate, ajungând să-și renege propria sexualitate. Se transformă în niște roboți al căror unic scop este să facă totul perfect, de la ștersul prafului de pe mobilă, până la pelteaua pe care nu o uită niciodată pe foc.

La fel se comportă și la locul de muncă, unde devin cureaua de transmisie a voinței conducătorilor. Încearcă să facă totul mai mult ca perfect pentru a le intra în grații. Pentru ele oamenii sunt doar obiecte, care trebuie să satisfacă un obiectiv, anume să se impună în lumea bărbaților. Dar vor eșua pentru că lumea bărbaților e formată doar din bărbați. Nu e loc pentru travestite.

Indiferent cât de mult ar lupta să fie egalele bărbaților, ele tot ca femei vor fi privite de către aceștia. Dar ca niște femei ciudate, adică fără suflet. Cine și-ar dori să aibă de-a face cu o femeie care vânează greșelile celorlalți, fără umor, care își reprimă toate sentimentele doar pentru că niciun bărbat nu o face să se simtă și ea măcar pentru o zi iubită, dorită, admirată? Cred că nimeni. Și atunci? Doar niște alte femei…

Anunțuri

Un gând despre “Niște alte femei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s