O știre profund reală

Acum câteva zile eram pe treptele unui important stabiliment național, în mijlocul unui grup de cunoștințe. În timp ce sporovăiam noi acolo despre una despre alta, armonia deplină dintre noi a fost spartă de un reporter de la o televiziune de știri. Nu am să spun despre ce televiziune de știri e vorba pentru a nu se spune că atentez la „libertatea presei”, că vreau să-I pun căluș. De unde s-ar deduce, într-un mod cu totul eronat, că eu sunt un călușar.

Să revenim. Cum stăteam noi așa, într-o reverie a comunicării de la om la om, intervine reporterul. Era o fată la vreo 20-25 de ani, bine rujată și excelent fardată. Privirea ei exprima o îngrijorare abia pitită după pleoapele îmbelșugat maskarizate. Nici una nici două reporterul aflat în exercițiul misiei se înfige cu microfonul, simbol al democrației, evident, spre una din domnișoarele din cercul nostru strâmt, întrebând-o dacă a fost de curând la o nuntă cu candy bar. Răspunsul negativ primit nu o descurajează și reformulează întrebarea: „dar știți ce se servește la un candy bar?”. Prietena noastră, mai mult din politețe decât din principiu, îi spune că știe.

Atât i-a trebuit reporterului de serviciu că o roagă cu suficientă ardoare să dea un interviu în care să descrie nunta cu candy bar. Nu prea era fata noastră decisă să elucubreze la semnalul sonor la reporterului, dar, la rugămințile noastre, cedează, dornică să contribuie și ea la planul de știri prefăcute ce ne sunt servite zilnic cu un puternic aer de sinceritate alterată.

Rămași în urma reporterului și a fetei noastre discutam despre știrile noastre cele de toate zilele. Ne întrebam, mai puțin candid și mai mult ironic, oare câte din știrile spuse pe un ton armaghedonesc sunt cu adevărat reale și câte sunt inventate spre deplina noastră îngrozire. Concluzia a fost că merităm asemenea știri atâta timp cât credem în ele. Apoi am plecat fiecare spre casele noastre. Se apropia ora 7 seara și nu puteam rata principalul puhoi de știri al zilei, care ne dezvăluie lumea fără să o judece.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s