Marele dar

E fenomenal efectul pe care îl poate avea o carte asupra ta. Atunci când citești o carte care îți place descoperi dintr-odată răspunsuri la o groază de întrebări și simți cum începi să stăpânești tot ceea ce te definește. Apoi mai citești o carte. Cartea asta e și ea foarte bună, doar că susține un punct de vedere diferit față de prima.

Un pic derutat nu știi ce să mai crezi, simți cum îți pierzi busola. Dar treptat începi să compilezi informațiile din cele două cărți și descoperi ca pe lângă prima cale, cea din cartea întâi, mai există, nu una ci cel puțin alte două căi. Și asta îți trezește gustul pentru alte cărți, pentru că începi să-ți pui tot felul de întrebări.

Carte după carte, an după an, tu-ți trăiești propria viață călcând pe urmele celor care au trecut exact pe unde calci și tu, doar că tu faci totul în felul tău. Începi să intuiești că nu există câteva căi ci o infinitate și că drumul ți-l poți îngreuna sau ușura după cum consideri tu de cuviință, totul este să acționezi.

Cine a spus că o carte citită e încă o viață trăită mare dreptate a avut. Compilând și interpretând informații din cât mai multe surse ajungi să intuiești nu doar drumul tău în viață ci și ce e important și util pentru tine și cei care te înconjoară.

Cel mai mare dar al cititului îl simți și apoi îl resimți, atunci când trăiești un sentiment de deja vu și asta pentru că înaintea ta oameni deștepți au notat pe hârtie tot ce poate simți și înțelege ființa umană. Atunci e momentul în care intri și tu în șirul acestor oameni, dând la rândul tău altora din ceea ce ai primit tu și împăcându-te în deplină liniște cu destinul tău.

Anunțuri

2 gânduri despre “Marele dar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s