Motorul

Ah, a venit momentul! Și-a luat motor! A durat ceva, dar și-a făcut pofta. Și cât s-a bucurat că a venit primăvara! Nu avem noi idee. Poate, în sfârșit, exersa mersul pe două roți. E drept că n-a mai fost călare pe o bicicletă de vreo 10 ani, dar n-are a face. Cu atât e mai mare setea de aventură. O să iasă cu ea seara când străzile sunt mai goale.

Prima zi pe motor a fost de vis! Era doar el și motocicleta. Cu cât mergea mai repede, cu atât zgomotul era mai mare. A speriat la un stop vreo două babe care se deplasau agale. Nu a auzit ce blestemății i-au urat ele. Lui nici că-i păsa. E fericit! Parcă e-n Star Treck. E la un engage distanță de orice punct din oraș. Și ce bine se conduce pe bulevardele late!

Dacă ar fi fost la țară ar fi băgat groaza în mâțe. Aici mugesc alarmele mașinilor simandicoase. Toți locatarii de pe străzile pe unde trece el în trombă își scot pe geam capetele îngrozite. Cine i-a pus să-și ia mașini ultimul răget? Dacă rămâneau la Dacii acum dormeau liniștiți. Niște snobi! Aia e!

Costumul de motociclist îi scoate în evidență formele. Cu atât mai bine pentru el. La fiecare semafor fetele îl sorb cu privirea. El se preface că nu le vede și tot ambalează fiara. E ca și cum ai pune gaz pe foc, fetele freamătă căutându-i privirea păzită de casca aerodinamică. L-ar deochea vrăjitoarele!

La unu noaptea pleacă spre aeroport. O vară sosește tocmai din State și el vrea să-i facă o primire ca-n filme. Ce contează ca nu are loc pentru bagaje. Le-or ține în laterale, ca sacii pe măgăruș. Cu motorul ambalat la maxim traversează cartierul, sculând din somn pe oricine care încă nu a asurzit total. La capătul străzii încetinește motorul și urlă în urma lui: ”Îmi cer scuze pentru zgomot! Mă întorc pe la 3! Până atunci dormiți liniștiți!” Ah, ce bine e să ai motor!…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s