Cumpăr

Știu pe cineva care arde de nerăbdare să-și cumpere casă. Are bani suficienți pentru asta și nu vrea să se complice cu băncile. Atât de tare arde de nerăbdare încât a plecat imediat în căutări. Dar e un om ocupat. Chiar foarte ocupat. De aceea a apelat la o agenție imobiliară care să-i pună sub nas doar ofertele alese pe sprânceană. A stabilit un set complet de condiții pe care trebuie să le îndeplinească viitoarea lui casă.

Zis și făcut. Agenția venea zilnic cu câte o ofertă. De fiecare dată întâlnirea se termina la fel, cu un șir nesfârșit de reproșuri din partea lui. Ba că apartamentul e la ultimul etaj sau la primul, ba e cu fața spre răsărit sau spre apus, ba blocul e cu bulină sau într-un cartier rău famat etc. Într-un cuvânt agenția a epuizat toate ofertele posibile. Nu mai știa ce apartament să-i prezinte.

Au început să treacă și anii. Omul nostru a început să fie cunoscut la perfecție de toate agențiile imobiliare. Pe baza lui s-a scris și un manual al clientului imposibil, demn de ocolit deoarece conduce imobiliarele la faliment sigur. Nu i se mai răspundea la telefon și dacă totuși se făcea această imprudență îi era recunoscut glasul și pe loc se suspunda acel post telefonic, pentru evita orice contact cu el pe viitor.

Dar omul nostru era chiar foarte rezistent. El dorea totuși să-și găsească o casă și nu era dispus să se împiedice de diletantismul câtorva agenții imobiliare (în cazul de față vorbim de toate). Starea de stres sub care lucrau agenții nu mai putea continua. Într-o zi de sâmbătă, când omul nostru era plecat la un congres internațional, agențiile din oraș au organizat o conferință ad-hoc cu tema „Ce facem?”.

Unii agenți, după lungi analize, au conchis că omul care-i terorizează și prevestește falimentul industriei imobiliare, nu poate fi servit deoarece în oraș nu mai există nicio casă pe care să nu o fi vizionat și să nu o fi refuzat. Ca urmare ar trebui continuate vizionările în județele vecine. Alții au spus că ar fi de prisos, deoarece nu s-a născut încă arhitectul care să construiască apartamentul dorit de clientul recalcitrant. Până la urmă nu s-a găsit nicio soluție și toate agențiile au dat faliment.

Peste ani, unul dintre scăpătații patroni ai agențiilor imobiliare, l-a recunoscut pe omul nostru într-un showroom auto. Omul nostru își căuta, evident, mașina visurilor sale. De ani de zile o căuta spre disperarea dealerilor auto. Cu o privire uluită patronul imobiliarelor a ieșit din showroom întrebându-se: Dar dacă omul ăsta nu căută nimic?…

Anunțuri

2 gânduri despre “Cumpăr

  1. Chiriașă de ani buni, eu deja mi-am făcut o listă cu defectele de evitat atunci când îmi voi cumpăra un apartament 😆 . Nu știu când va veni momentul, n-am încă banii și nici cu băncile nu vreau să mă încurc, asemenea personajului nostru, dar lista de ,,așa nu” o am 😆 .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s