Periniţa celebrităţilor

Oamenii bogaţi şi importanţi se ţin de ghiduşii. Nu mai ştiu cum să iasă în evidenţă, cum să cerşească un pic de popularitate şi pentru asta inventează tot felul de jocuri prosteşti. Ultimul din aceasta serie este „Ice bucket challenge”. Cineva îşi toarnă o găleată de apă cu gheaţă în cap şi provoacă o altă vedetă să facă la fel. Dacă nu are curajul să facă acest duş arctic, cel nominalizat trebuie să doneze 100 de dolari pentru tratarea unei boli numite ALS (Scleroza laterală amiotrofică).

Aşa cum era de aşteptat, cele mai multe vedete mai bine îşi varsă toată apa planetei în cap decât să doneze vreun ban. Şi ce înseamnă la o vedetă 100 de dolari? Cam cât înseamnă pentru mine un micron dintr-un cent american. Însă periniţa continuă şi tot mai multe personalităţi de mucava din toată lumea se prind în hora asta nesfârşită şi consumă apa lumii. Decât să fie iar ridicoli, presupun ca nu-i ajută neuronii, mai bine ar dona fiecare o găleată cu apă la populaţiile care suferă de sete în Africa.

Dar scopul vedetelor nu e să ajute pe cineva ci să profite de încă o ocazie de a fi în centrul atenţiei fără să facă nimic, de altfel aşa cum s-au obişnuit. Ca să nu fiu rău, trebuie să recunosc că au fost căteva specimene din rândul vedetelor care au donat sume mai mari de bani în sprijinul ALS. Cei mai multe însă au refuzat să dea 100 de dolari pentru boală, acceptând să cheltuie de câteva ori mai mult pentru refacerea frizurilor deteriorate. Dar ceea ce mă surprinde cel mai tare nu este faptul că vedetele fac baie (wow!, baie! Ce ştire de tabloid!) ci că sute de milioane de oameni privesc plini de încântare la acest spectacol de prost gust.

Şi uite aşa ne batem joc de orice doar din dorinţa de a fi în centrul atenţiei. Mare ţi-e grădina, Doamne, cu vedete, dar şi mai mare cea cu spectatori!

Reclame

2 gânduri despre “Periniţa celebrităţilor

  1. Oferta da curs cererii… iar cererea a fost „educata” zeci de ani sa fie asa cum e acum: kitchoasa… 😦
    Nu poti acuza „vedetele” ca isi fac publicitate: de pe urma vizibilitatii si din banii publicului traiesc. Ca au ajuns (mare parte dintre ei) sa se prostitueze intelectual ca sa nu moara de foame sau din lacomie… asta e altceva. Iar ce fac cu banii… e problema lor. Oricum… fiecare va culege roadele faptelor si gandurilor sale!
    Eu as face asa: as participa la emisiune (nu ca mi-ar placea tematica, dar trebuie sa traiesc si eu 🙂 ) si, dupa ce mi-as turna apa in cap (ca am fost invitata acolo sa fac rating misiunii, nu pentru ochii mei frumosi 😉 ), as dona si bani acelor bolnavi (ca si ei trebuie sa traiasca, nu?). Si, asa, as impaca si capra (eu), si varza (bolnavii) si lupul (postul TV)… 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s