Sunt liniştit

Se întâmplă ca din când în când să mă întâlnesc cu o persoană anume. Toate întâlnirile se consumă pe repede înainte, dar de fiecare dată timpul se scurge extrem de încet. Şi asta se întâmplă pentru că de fiecare dată omul acesta e mereu el însuşi. Dar acest eu însuşi include în el o mare de linişte. Nu mi-am dat seama de ce. O fi din cauza vârstei mele sau a lui, o fi din cauza faptului că nu avem nimic de împărțit din trecut? Nu-mi dau seama. Dar ce e sigur e că de fiecare dată sunt cuprins și eu de o mare de liniște.

Și tot m-am gândit de ce. De ce sunt liniștit? Mi-am împlinit toate visurile? Care visuri? Sunt ceea ce vreau? Dar ce vreau? Acum cred că știu răspunsul. Pentru că nu mă mai încarc cu nefericirea altora exprimată prin reproșuri, invidii, minciuni și intrigi. Paradoxul cel mai mare constă în faptul că îndepărtându-te de ființele care sunt surse ale răului, tu nu te îndepărtezi de oameni. Din contră, te apropii de cei care merită tot respectul, admirația și dacă poți, toată iubirea ta.

Mi-am dat seama că omul acesta m-a învățat ceva ce mi-a stat o viață sub nas. Împacă-te cu tine însuți și ai să fii liniștit! Există lucruri care au un curs implacabil. Ce câștigi dacă li te opui? Nimic. Ba din contră. Vei aduna atâta frustrare în tine încât îți vei otrăvi destinul. Și din acel moment nu vei mai fi de folos, nici ție, nici celor care te înconjoară în nicio situație. Și liniștea asta m-a făcut să înțeleg că pot renunța ușor la orice, dar nu și la oricine.

16 gânduri despre “Sunt liniştit

 1. pot renunța ușor la orice, dar nu și la oricine.-ai scris asta in CV ? 🙄 E un punct in plus intr-o organizatie . Adica nu te agati de o functie, in schimb te vei adapta culturii organizationale . Scrie ! :)))

  1. Politica mea e un pic diferită. Nu mă agăț de o funcție ci de un om important care ocupă o funcție. 🙂
   Nu mai scriu la CV. Mi-e frică să nu fie mai gros decât un roman de Balzac sau Sadoveanu. Până îmi vor parcurge CV-ul mi-e că voi fi tocmai bun de o pensionare la termen 😀

   1. daca asa arata CV-ul tau, zic sa il depui direct la o editura . Asiguri banii de pensie 😆

   2. dacă nu e vorba de Editura Politică, unde-și publica Ceaușescu „Operele”, nici că mă interesează :)))))

 2. Poate nu poti realiza ce „bogat” ai devenit prin constientizarea pe care tocmai ai incercat sa o descrii, bogatie care te va face fericit . Simt ca a si inceput ?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s